Zloději okrádají nevidomé na toaletách v metru, policie hledá poškozeného

  • 21
Pražská policie od pondělí vyšetřuje dva případy okradení nevidomých v metru. Jeden případ se týkal ženy, která doprovázela nevidomou ženu na toaletu, ale přitom ji ukradla mobil. Další případ se stal v jiné stanici, kde na toaletě okradli dva muži nevidomého o peněženku. Po okradeném policie pátrá.

Pomoci za cenu okradení se dočkala dvaatřicetiletá nevidomá žena v pondělí krátce po osmé hodině večer ve vestibulu metra Vltavská.

„Podezřelá žena využila zdravotního postižení nevidomé a nabídla ji pomoc při doprovodu na toaletu. Během toho poškozené odcizila z ledvinky, kterou měla upevněnou kolem pasu, speciální telefon pro slepce,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pomocí záběrů u vstupu na toalety policisté identifikovali podezřelou devatenáctiletou ženu, která už v minulosti byla potrestána za majetkovou trestnou činnost. 

Ve čtvrtek ji zadrželi a našli u ní ukradený telefon. Ve zkráceném přípravném řízení ženě oznámili, že je podezřelá z krádeže, za kterou ji hrozí dva roky.

Během pátrání, kudy podezřelá žena z místa krádeže odešla, si policisté všimli dalšího případu krádeže na nevidomém. 

„Dvojice si v metru na Národní třídě krátce po jedenácté hodině v noci vyhlídla nevidomého muže a okradla ho s největší pravděpodobností o peněženku,“ uvedla Siřišťová. 

Policisté již totožnost podezřelé dvojice zná, ale chybí jim výpověď poškozeného nevidomého muže, po kterém nyní pátrají. V případě, že ho poznáváte, informujte policii na tísňové lince 158.