Opilé řidičky chtěly zažehnat průšvih, policistům nabídly peníze i lázně

  • 39
Hned dva pokusy o uplácení zaznamenali v noci na pondělí policisté v Praze. Nejprve jim nabízela peníze řidička, která nadýchala skoro promile alkoholu a přidala i nabídku zajištění lázeňské péče. Další opilá žena za volantem vtiskla policistovi do ruky hrst bankovek.

Nejprve policisté kontrolovali třiapadesátiletou řidičku vozu Škoda Fabia. Podle oznamovatele vůz kličkoval na silnici a najížděl na obrubník.

Opilý řidič kličkoval po silnici, spolujezdec nabídl policistům dva tisíce

Hlídka auto vypátrala v Tupolevově ulici u obchodního domu.

„Když se policisté snažili řidičku zastavit, nebyla schopná udržet auto v klidu a v jednu chvíli začala dokonce proti hlídce couvat. Nebýt bleskurychlé reakce řidiče služebního vozidla, došlo by k nehodě,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Žena následně přiznala, že s kamarádkou popíjela vodku a také bourala v podzemních garážích v místě bydliště.

„Místo projevu lítosti však policistům nabídla úplatek 10 tisíc korun pro každého a navíc i lékařskou a lázeňskou péči. Uváděla, že si nemůže dovolit přijít o řidičský průkaz,“ doplnil Hrdina.

Další opilou řidičku zastihli policisté v Praze 4. Šestatřicetiletá cizinka se snažila přemístit z místa řidiče na zadní sedadla.

„Ani jí hrozící trest nestačil, policistovi strkala do ruky hrst bankovek v hodnotě 9 700 korun a snažila se ho uplatit,“ popsal Hrdina.

Obě ženy jsou nyní podezřelé z podplácení, za což jim hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

,