Zebra se utopila na útěku z cirkusu. Pustili ji ochránci, tvrdí Berousek

  • 159
Z cirkusu Berousek v Berouně utekly brzy ráno dvě zebry. Jednu z nich se po dvou hodinách podařilo odchytit, druhá ale spadla do náhonu řeky Berounky a utonula. „Víme, kdo to udělal. Ochránci zvířat,“ říká majitel cirkusu Jiří Berousek.

„Z cirkusu utekly dvě zebry, jednu se podařilo najít. Druhá ale spadla do náhonu řeky, kde zahynula,“ sdělila iDNES.cz policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Zebru, která utekla do areálu nedaleké školy, veterinář uspal a již je zpět ve výběhu. Druhá ale takové štěstí neměla. Mrtvé zvíře ráno v devět hodin ráno vyprostili hasiči.

„V místě, kde zvíře zemřelo, je vysoký průtok řeky. Hasiči se proto radili, zda snížit její hladinu,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Podle majitele Berousku Jiřího Berouska zebry v noci vypustili na svobodu ochránci zvířat.

„Je tu dvojité oplocení. Museli utrhat spojovací řetězy a odstranit plot. Neuvědomili si ale, že tím, co provedli, naopak zvířatům ublížili a my tak přišli o jednu zebru,“ sdělil iDNES.cz Berousek. „Celkem jich pustili šest, zbylé čtyři se ale asi něčeho lekly a naštěstí zůstaly stát na místě,“ tvrdí majitel cirkusu.

Policie tuto informaci nepotvrdila. „Oznámení o této skutečnosti jsme neobdrželi,“ oznámila Pučelíková.

Podle Berouska je to poprvé, co se něco takového stalo. „Před patnácti lety nám akorát na objednávku ukradli koně,“ dodal. Cirkus má podle internetových stránek plánovaná vystoupení v Berouně od 29. června do 3. července.