Zdrogovaný řidič vjel v Praze na cyklostezku, po havárii skočil do řeky

  • 49
V pátek odpoledne pronásledovali policisté zdrogovaného řidiče se zákazem řízení, který vjel na cyklostezku na Praze 5. Zde ohrožoval desítky lidí. Jeho jízda skončila havárii, z auta utekl do Berounky, kterou přeplaval. Nicméně na druhé straně řeky se ho podařilo chytit. Policisté hledají svědky události.

„V pátek v odpoledních hodinách se policisté z Místního oddělení Barrandov rozhodli zkontrolovat vozidlo, které jelo po Strakonické ulici. Jeho řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal velmi rychle ujíždět pryč z centra až do Výpadové ulice,“ uvedla krajská mluvčí policie Eva Kropáčová.

Sedmadvacetiletý řidič sjel na cyklostezku, kde před jeho nebezpečnou a velmi rychlou jízdou uskakovaly desítky lidí. Při návratu na ulici Výpadová přehlédl travou zarostlé hrazení a havaroval. 

Nicméně to ho nezastavilo, z auta vyběhl, skočil do Berounky a plaval na druhý břeh. „Zde se ho za pomoci rybářů a dalších osob podařilo policistům zadržet. Muž řídil s platným zákazem řízení a měl pozitivní test na drogy,“ popsala Kropáčová. 

Policejní mluvčí prosí všechny, kteří byli v pátek na cyklostezce a byli ohroženi jízdou tohoto muže, aby se přihlásili na lince 158. „Jejich svědectví je pro nás velmi důležité, jelikož je řidič podezřelý z trestného činu obecného ohrožení a to právě z důvodu nebezpečného jednání a ohrožení těchto lidí,“ dodala.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení, za což muži hrozí v případě odsouzení až osm let vězení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz