Lidé kradli označení zastávky U Prdlavky, dopravní podnik ho začal prodávat

  • 91
Jen pár týdnů po odhalení nové zastávky U Prdlavky, pojmenované podle hlavního hrdiny z filmové komedie Vrchní, prchni!, řešil pražský dopravní podnik několik případů krádeže tabla s názvem zastávky. Fanouškům hromadné dopravy proto začal nabízet kopii tabla ve svém e-shopu. A už hlásí vyprodáno.

Zastávka byla odhalena 22. listopadu, v provozu je od 1. prosince. Jen o dva a půl týdne později už musel dopravní podnik použít druhou sadu názvů pro její opravu.

„S Policií ČR jsme tuto událost neřešili, jelikož výroba jednoho názvu stojí asi sto korun a samotný výjezd PČR by byl asi dražší než výroba,“ sdělila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. 

V Praze je 3 500 podobných tabel, o jejich odcizení nebo poškození zastávky je podnik běžně informován se zpožděním několika hodin, někdy i několika dnů, uvedla Řehková. 

Problém s tablem U Prdlavky chce dopravce vyřešit tím, že jeho kopie začal nabízet v e-shopu. Lidé si mohou vybrat, jestli chtějí reálnou velikost tabla za 50 korun, nebo zmenšeninu za 25 korun. Dopravce však v tuto chvíli hlásí vyprodáno.

„Nyní máme prodáno 220 ks a jsme vyprodaní. Budeme se snažit to nějak dořešit, abychom mohli Prdlavku ještě před Vánoci opět nabídnout,“ sdělila Řehková. 

Zastávka je jednou ze sedmi, které prodloužily autobusovou linku 101 z Vršovic až na Prahu 3. Nachází se poblíž místa, kde se natáčela scéna se stěrači z filmu Vrchní, prchni!