Zadrženého muže z Kladenska hledali policisté kvůli kradené pistoli

  • 0
Třicetiletého muže, jehož zásahová jednotka po rozsáhlé pátrací akci zadržela v úterý odpoledne u obce Malé Kyšice na Kladensku, hledali policisté už od pondělí kvůli kradené zbrani. Muž před zadržením vyhrožoval sebevraždou, proto byly do akce povolány speciální síly.

„Na začátku pátrání bylo pondělní oznámení, že hledaný muž ukradl zbraň v domě, kde bydlel. Přestože není držitelem zbrojního průkazu,“ uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová. Kde byla pistole odcizena, ale neuvedla.

Muž se poté před policisty skrýval, ti se mu dostali na stopu o den později.

Protože vyhrožoval sebevraždou, pátrací akce se kromě zásahové jednotky účastnili také příslušníci pražské pořádkové jednotky a desítky dalších policistů.

Nasazen byl i psovod a jelikož se muž skrýval v lesním porostu, byl do pátrání zapojen rovněž vrtulník s termovizí.

Celá pátrací akce trvala tři hodiny. Policisté navíc na okraji lesa našli auto značky Hyundai, s nímž hledaný muž jezdil.

Obyvatelé Malých Kyšic přitom vyšetřovatelům řekli, že slyšeli nejméně jeden výstřel. „To se po prvotním ohledání daného porostu nepotvrdilo,“ upřesnila mluvčí. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. 

„Při zadržení pak třicetiletý muž řekl, že zbraň chtěl otočit proti sobě z důvodu špatné životní situace,“ dodala Šteinerová. Policisté ho eskortovali do cely. Momentálně případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a nedovolené ozbrojování.