Na D11 se čelně střetla dvě vozidla. Řidiči nehodu nepřežili. (28. 9. 2018)

Na D11 se čelně střetla dvě vozidla. Řidiči nehodu nepřežili. (28. 9. 2018) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Vyšetřování nehody Jana Kočky potrvá další týdny, znalec zkoumá vraky

  • 63
Měsíc od tragické nehody Jana Kočky mladšího stále není vyšetřování u konce a nejspíše bude pokračovat další měsíc. Kriminalisté kromě výsledků pitvy čekají na verdikt znalců, kteří zkoumají vraky havarovaných aut.

Minulý týden nymburská policie označila jako hlavní důvod zdržení ve vyšetřování tragické nehody Jana Kočky mladšího čekání na výsledky toxikologie. Ty měly být známy v nejbližších dnech, ale čekání se ještě prodlouží.

V pondělí si komentování případu převzalo Okresní státní zastupitelství Nymburk, podle kterého bude vyšetřování pokračovat pravděpodobně až do konce listopadu.

„Zatím není ukončeno vyšetřování. Čeká se na výsledky znaleckých posudků, zejména z oboru dopravy,“ oznámil dozorující státní zástupce Ludvík Lukáš.

Podle Lukáše musí znalec zkontrolovat ohořelý vrak Jana Kočky a druhého řidiče, se kterým se Kočka na dálnici D11 střetl. Vyšetřování by mělo ukázat, zda na nehodu měla vliv technická závada a jaká byla rychlost aut. 

Nehoda se stala 28. září na 32. kilometru dálnice D11 směrem na Hradec Králové. Jan Kočka podle prvotních informací jel v protisměru několik kilometrů, než se srazil s nákladním vozem. Oba řidiči byli na místě mrtví.

V polovině října uspořádala rodina Kočků pohřeb, který někteří politici kritizovali. Než se smuteční průvod s rakví přemístil z kostela na náměstí Jiřího z Poděbrad na Olšanské hřbitovy, musela být na několik desítek minut uzavřena část Vinohradské ulice. 

Kromě dopravních komplikací policie řešila také tři desítky přestupků za špatné parkování některých hostů na pohřbu.

12. října 2018