ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

U hlavního nádraží začne výměna kolejí, tramvaje nepojedou od Husinecké

  • 5
Od středy večer přestanou jezdit tramvaje mezi pražskými zastávkami Hlavní nádraží a Husinecká. Podle informací dopravního podniku výluka potrvá až do 21. června.

„Dopravní podnik se pustí do výměny kolejových konstrukcí a oblouků na tramvajové trati v oblasti podjezdu U Bulhara, konkrétně v úseku od Senovážného náměstí po náměstí Winstona Churchilla,“ oznámila mluvčí Aneta Řehková.

Kvůli instalaci kolejových přejezdů bude provoz tramvají obousměrně přerušen už ve středu od osmi hodin večer, a to v úsecích Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora.

Následující den už bude platit uzavírka úseku mezi Hlavním nádražím a Husineckou, která potrvá do 21. června do ranních hodin.   

Dočasné přerušení provozu tramvají mezi zastávkami Hlavní nádraží a Husinecká.

Změna jízdního řádu se dotkne tramvajových linek číslo 5, 9, 13, 15, 16, 26, 95 a 98. částečně je během výluky nahradí tramvajové linky číslo 35, 36 a 39, v nočním provozu linka č. 90.

Jako náhradní autobusovou dopravu mohou cestující v denním provozu využít linku X9, v nočním provozu linku X98.

V Dlážděné ulici bude zřízena v obou směrech zastávka, kam bude dojíždět náhradní autobus z Husinecké na trase Dlážděná – Masarykovo nádraží – Hlavní nádraží – Husinecká – Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov – Ohrada.

Podrobnější informace o změnách v tramvajových spojích zveřejnil dopravní podnik zde.