Vinohradská třída by v průběhu několika příštích let měla projít podstatnou...

Vinohradská třída by v průběhu několika příštích let měla projít podstatnou rekonstrukcí. Takhle se má změnit prostor u Olšanských hřbitovů. | foto: Vizualizace: IPR

Po Vinohradské opět nepojedou tramvaje, začne druhá etapa oprav kolejí

  • 9
Pražský dopravní podnik (DPP) začne počátkem března s druhou etapou rekonstrukce tramvajové trati na Vinohradské ulici. Kromě výměny kolejí dostane novou podobu jedna zastávka. Během čtyřměsíčních prací budou odkloněny některé tramvaje.

Uzavřen bude úsek dlouhý 1,9 kilometru mezi ulicemi Sudoměřská a Legerova. Rekonstrukce začne 9. března a potrvá do 12. července.

„Tato tramvajová trať je velmi stará a zanedbaná. Je z velké většiny z roku 1980 bez dalších oprav. To si logicky vybírá svou daň na opotřebení kolejí. Plánovaná modernizace klíčového tramvajového úseku je proto neodkladná,“ řekl generální ředitel dopravního podniku Petr Witowski.

Výluka u viaduktu

Z důvodu rekonstrukce Negrelliho viaduktu bude od pátku 1. března od 4:30 hodin do pondělí 4. března do půl jedné ráno obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Florenc – Palmovka.

Změny v dopravě se týkají tramvajových linek číslo 3, 6, 8, 24 a 92.

Tramvajová linka číslo 11 bude mezi Florou a zastávkou I. P. Pavlova obousměrně odkloněna přes zastávky Náměstí Míru, Šumavská, Vinohradská vodárna a Orionka. Tramvaj číslo 13 bude zrušena a změny se promítnou i do provozu linky číslo 23. Tramvaje doplní náhradní autobusová doprava, která bude vyjíždět z náměstí Míru.

S opravou kolejí bude předělána zastávka Italská ve směru do centra.

Zbylé tramvajové zastávky v opravovaném úseku (Vinohradská tržnice, Jiřího z Poděbrad a Radhošťská) získají novou podobu až s plánovanou revitalizací celé ulice. Zatím na jejich místě vzniknou provizorní zastávky, které nebudou mít bezbariérový přístup.

Celkové náklady na modernizaci tratě jsou asi 190 milionů korun.