Uzavírky komplikují provoz tramvají u Anděla, ráno navíc jedna vykolejila

  • 131
Výluka tramvají v rovnoběžné Nádražní ulici zkomplikovala dopravu v pražské ulici Radlická mezi Andělem a tunelem Mrázovka. Právě do tohoto úseku, kudy normálně jezdí jen auta, totiž poslala hned několik linek tramvají. Výsledkem jsou zácpy, zejména ve špičkách. V úterý ráno tady pak ještě vykolejila tramvaj po srážce s autobusem, což situaci také nepomohlo.

„Došlo k nehodě tramvaje s autobusem, po které následně souprava vykolejila. Linka číslo 7 je od Anděla vedena Na Knížecí a zpět do centra. V úseku Anděl - Radlická je zavedena náhradní autobusová doprava,“ řekla po deváté ráno mluvčí  Dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková.

Nehoda se obešla bez zranění, záchranná služba nemusela vůbec zasahovat.

Vykolejenou tramvaj se nakonec podařilo odtáhnout až po jedné hodině odpoledne. Ani jejím odstranění ale řidiči nemají vyhráno. Celkové uklidnění dopravní situace v Radlické se pak dá čekat nejspíš až od soboty 29. srpna přibližně do 0:30, kdy výluka skončí. 

Omezení vzniklo kvůli opravě tramvajové trati v ulicích Za Ženskými domovy a Nádražní. Práce se uskuteční po částech. Aktuálně již skončila první etapa, která do Radlické poslala všechny čtyři tramvajové linky v obou směrech.

V pondělí 17. srpna pak začala druhá etapa, která potrvá do středy 19. srpna a při ní budou tramvaje číslo 5, 12 a 20 ve směru z centra jezdit jednosměrně přes zastávky Anděl v Plzeňské ulici do zastávky Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy a zpět k Andělu do zastávky v Nádražní ulici. Tedy opět přes problematický úsek Radlické po křižovatku s Plzeňskou.

Linka číslo 7 pojede mezi Zborovskou a Křížovou obousměrně přes zastávku Anděl v Plzeňské ulici. Za touto zastávkou pak tedy odbočí také do Radlické. Změněnu bude mít trasu i noční linka číslo 94.

Při závěrečné fázi oprav pojedou linky číslo 5, 12 a 20 ve stejné trase jako do té doby. Tramvaj číslo 7 bude pouze ve směru do centra v úseku Křížová - Zborovská odkloněna přes zastávku Anděl v Plzeňské ulici.

Problematický úsek s kolonami v Radlické ulici

Problematický úsek s kolonami v Radlické ulici

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz