(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Tramvaje budou mít měsíc výluku, vynechají úsek Újezd - Malostranská

  • 13
Tramvaje mezi pražskými zastávkami Újezd a Malostranská nebudou kvůli opravám měsíc jezdit. Výluka začne v pondělí 22. ledna a potrvá do středy 21. února. Oprava trati se dotkne i automobilové dopravy.

Tramvaje na lince číslo 2 ve směru od Sídliště Petřiny pojedou z Malostranské přes Čechův most na Náměstí Republiky a Hlavní nádraží do zastávky Olšanské hřbitovy.

Ve směru z centra bude linka 7 vedena ze zastávky Anděl přes zastávky Křížová a Laurová na Radlickou, kde bude ukončena.

Dočasné změny MHD

  • Kdy: od 22. ledna do 21. února.
  • Jinak pojedou: linky 2, 7, 12, 20, 22, 97. 
  • Nepojedou: tramvajové linky 15 a 23 a autobus 192

Linka číslo 12 od zastávky Výstaviště Holešovice pojede ze Sparty přes zastávky Hradčanská, Prašný most, Brusnice, Pohořelec a Malovanka na Vypich. Z Malostranské pojedou tramvaje číslo 20 přes Staroměstskou, Národní třídu, Karlovo a Palackého náměstí a Výtoň a budou končit v zastávce Nádraží Braník.

Od Hostivaře pojede linka 22 z Újezda přes Švandovo divadlo, Anděl a Smíchovské nádraží na Sídliště Barrandov. Noční tramvaj 97 pojede v úseku mezi Malostranskou zastávkou a Národním divadlem odklonem přes zastávku Staroměstská. Linky 15 a 23 budou zrušeny. 

V denním provozu bude zavedena tramvaj 32, která pojede z Bílé Hory, přes Vypich, Malovanku, Pohořelec, Pražský hrad, Malostranskou na nábřeží Edvarda Beneše, Právnickou fakultu a Malostranskou zpátky do zastávky Bílá Hora.

MHD posílí náhradní autobusová doprava. Od začátku výluky do 11. února bude na trase mezi Újezdem a Malostranským náměstím jezdit autobus X22.

Od 12. února v úseku Malostranské náměstí – Malostranská pojede autobus X20.

Jízdní řády

Jízdní řády vlaků, autobusů a MHD zdarma

Autobus číslo 192 bude zastavovat mezi zastávkami Nerudova a Šporkova na Malostranském náměstí v Karmelitské ulici. Mezi 6. a 11. únorem bude pravidelná zastávka této linky přemístěna z východní strany Malostranského náměstí na jižní stranu náměstí ke kostelu. 

Pro automobily bude od 22. ledna do 6. února uzavřena Letenská ulice za křižovatkou s ulicí Tomášskou. Josefská ulice bude přístupná jen od Mostecké ulice, Letenská pouze od Klárova. Odjezd z Malostranského náměstí bude možný pouze směrem k Újezdu.

Od 6. do 12. února bude uzavřen prostor křižovatky Malostranské náměstí, Tomášské a Letenské ulice. Mezi 12. a 21. únorem auta neprojedou Karmelitskou ulicí před kostelem Panny Marie Vítězné a sv. Antonína Paduánského. Částečná omezení budou platit u ústí ulice Tržiště a na Malostranském náměstí.