Vykolejený nákladní vlak zablokoval v Nelahozevsi koridor z Ústí do Prahy

  • 4
V Nelahozevsi na Mělnicku časně ráno vykolejily čtyři vozy nákladního vlaku. V úseku mezi stanicemi Kralupy nad Vltavou a Vraňany byl kvůli tomu přerušený provoz na frekventované železniční trati Ústí nad Labem - Praha. Po osmé ráno byla uvolněna jedna ze dvou kolejí.

„ Provoz obnoven v omezeném rozsahu. Ve stanici Nelahozeves je k dispozici pouze jedna kolej a provoz mezi stanicemi Kralupy nad Vltavou - Nelahozeves – Vraňany je veden po jedné ze dvou traťových kolejí,“ uvedl web Českých drah o mimořádnostech po osmé hodině ráno.

Podle drah lze plné obnovení provozu očekávat okolo šesté odpoledne. V úseku Kralupy nad Vltavou - Vraňany zatím společně s vlaky stále jezdí i autobusy.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že při nehodě nebyl nikdo zraněn, hmotná škoda zatím nebyla stanovena.

Provoz dálkových i regionálních vlaků byl zastaven krátce po páté hodině. „Zjišťuje se rozsah poškození. Čas obnovení provozu bude aktualizován dle postupu odklizovacích prací,“ uvádějí dráhy.

Podle Správy železnic vykolejily čtyři vozy nákladního vlaku při vjezdu do stanice Nelahozeves. „Příčina je předmětem šetření,“ uvedla správa na Twitteru.

„Škoda byla na místě mimořádné události upřesněna na 4,5 milionu korun, z toho 500 tisíc na vlaku a čtyři miliony na trati,“ uvedl odpoledne mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

,