V Malešicích vykolejil nákladní vlak. Vyšetřovatelé Drážní inspekce prošetřují...

V Malešicích vykolejil nákladní vlak. Vyšetřovatelé Drážní inspekce prošetřují okolnosti nehody. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Vykolejené vagony v pražských Malešicích vyprošťují speciální vlaky s jeřábem

  • 11
Pracovníci Správy železniční dopravní cesty od rána odklízejí následky havárie nákladního vlaku, který v neděli odpoledne vykolejil mezi stanicemi Hostivař a Libeň. Dnes odpoledne začali vyprošťovat i vykolejené vagony. Vyšetřovatelé zjišťují přesné příčiny havárie.

Posunovací lokomotiva začala ráno odtahovat některé vozy. 

„Vyšetřovatelé chtěli vidět místo havárie také za světla. Zatím byly odtaženy jen ty vagony, které zůstaly na kolejích,“ řekla dopoledne mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Nela Friebová.

Vyprošťování vozů, které vykolejily, začalo podle Friebové okolo půl třetí odpoledne, kdy skončilo vyšetřování. 

„Na místě jsou dva takzvané nehodové vlaky, jejichž součástí je i jeřáb. Odstraňování vykolejených vagonů bude pokračovat i v úterý, poté začnou opravy trati,“ dodala Friebová.

Problematické bude odstraňování jednoho vagonu, který se při havárii převrátil na bok.

Podle Českých drah se podaří provoz na trati obnovit až v polovině týdne. 

Nákladní vlak s devíti vagony, který vezl uhlí, vykolejil v neděli po čtvrté hodině odpoledne.

Na místě zasahovali hasiči SŽDC. Událost se obešla bez zranění. Vyšetřovatelé Drážní inspekce předběžně odhadli škodu na pět milionů korun.  

Městská linka S49, která propojuje stanice Praha-Hostivař, Praha-Libeň, Praha-Holešovice, Praha-Podbaba, Praha-Sedlec a Roztoky u Prahy, je kvůli vykolejení do odvolání ukončena v Libni. Vyplývá to z informací na webu Pražské integrované dopravy (PID). Mezi Libní a Hostivaří lze využít autobusovou linku 183.

3. listopadu 2019

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,