Na pražském magistrátu zasahovala policie. (18. března 2020)

Na pražském magistrátu zasahovala policie. (18. března 2020) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Muž vyhrožoval primátorovi Prahy kvůli koronavirovým opatřením

  • 52
Policie zadržela muže, který vyhrožoval pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi kvůli koronavirovým opatřením. Muž je podezřelý z vydírání a hrozí mu vězení.

„Ve středu dopoledne jsme přijali oznámení o tom, že někdo po telefonu vyhrožuje primátorovi hlavního města Prahy, a to v souvislosti s opatřeními nouzového stavu. Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří v krátké době muže identifikovali a zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Hřib v uplynulých dnech mimo jiné zakázal vstup do MHD, obchodů či veřejných budov bez zakrytí úst a nosu, uzavřeny jsou budovy magistrátu na Mariánském a Kafkově náměstí a omezen provoz ve Škodově paláci.

Pachateli přitíží, že čin spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu.

„Muži bylo v rámci zkráceného přípravného řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu vydírání, za který mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi,“ doplnil Daněk.

Čím konkrétně muž primátorovi vyhrožoval, policisté ani magistrát nesdělili. „Na žádost policie nebudeme sdělovat žádné podrobnosti,“ řekl ČTK mluvčí magistrátu Vít Hofman.

„K nahlášení incidentu došlo v souladu s bezpečnostním protokolem úřadu Magistrátu hlavního města Prahy,“ sdělila iDNES.cz Hřibova poradkyně Veronika Kubíčková. „Pan primátor sám nic neohlašoval,“ dodala.

, ,