Vraždil z neopětované lásky, policie objasnila smrt ženy v oboře Hvězda

  • 69
Pražští kriminalisté došli k závěru, že za vraždu ženy v oboře Hvězda mohl muž, který později sám spáchal sebevraždu skokem pod metro. Podle policistů ženu v oboře z nešťastné lásky pobodal.

Případem se policisté zabývali od listopadu loňského roku, kdy pátrali po dvojici, která spolu odešla z bytu ve Stodůlkách.

Tělo pohřešované našli později v lesním porostu v oboře Hvězda v Praze 6. Muž, se kterým odešla, spáchal sebevraždu skokem pod metro ve stanici Vltavská. Ten byl pro policisty také hlavním podezřelým.

„Policisté na základě provedeného šetření a několika znaleckých posudků prokázali, že se tohoto jednání skutečně dopustil čtyřiadvacetiletý muž, který byl naposledy zachycen s ženou na kamerovém záznamu při odchodu z jejího bydliště. Muž ženě v oboře Hvězda způsobil bodnořezná poranění, kterým na místě podlehla,“ popsala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Podle policistů byla žena mrtvá už ve chvíli, kdy její příbuzní požádali o pomoc s jejím hledáním. „Motivem mužova jednání byla s největší pravděpodobností neopětovaná láska,“ dodala Kropáčová.

Vzhledem k tomu, že pachatel zemřel, policie případ odložila.