Slovensko vydalo podezřelého z vraždy ženy v pražských Letňanech

  • 4
Pražští kriminalisté si ve čtvrtek odpoledne na hranicích převzali od slovenských kolegů muže, který je podezřelý z březnové vraždy mladé ženy v bytě v Letňanech. Hrozí mu až 18 let vězení.

„Předání muže proběhlo vzhledem k nouzovému stavu jinak než obvykle. Policisté, kteří si ho předávali, respektive přebírali, byli u tohoto úkonu pouze dva, aby co nejvíce eliminovali možnost nákazy koronavirem,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk s tím, že předání proběhlo rychle a hladce.

Podezřelý muž ještě na Slovensku absolvoval test na covid-19, který byl negativní. Ještě ve čtvrtek ho kriminalisté vyslechli a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu vražda a podali podnět na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu ohrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody.

K vraždě ženy došlo 11. března v Tupolevově ulici v Letňanech. Tehdy policie nechtěla zveřejnit žádné podrobnosti. Dva dny poté uvedla, že pátrá po pětatřicetiletém muži, který byl naposledy viděn na Ostravsku, pravděpodobně jezdí modrým autem Škoda Octavia Combi, má u sebe mít hnědého labradora a může být ozbrojený a nebezpečný.

Jen o den později, tedy 14. března, podezřelého z vraždy zatkli policisté na Slovensku. Poznala ho obsluha tamní restaurace, která ho před tím viděla v televizi, a zavolala na policii. Téměř měsíc pražští kriminalisté čekali na jeho vydání do Česka.

11. března 2020