Muž, kterého viní z vraždy dítěte v pražském bytě, je ve vazbě

  • 5
Soud poslal do vazby sedmadvacetiletého muže, který čelí obvinění z pondělní vraždy dítěte na pražském Chodově. Muž proti rozhodnutí podal stížnost.

Policisté vyjížděli do bytu spolu se záchranáři v pondělí před jedenáctou hodinou večer.

„V jednom z bytů došlo podle prvotních informací k násilnému trestnému činu, kdy se obětí stalo nezletilé dítě. Policisté v této souvislosti zadrželi sedmadvacetiletého muže, kterého ze spáchání tohoto činu podezírají,“ informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Neupřesnila přitom, zda je dítě zraněné, nebo mrtvé. Že zemřelo, potvrdil iDNES.cz mluvčí pražské záchranné služby Ondřej Franěk.  

Jak na místě zjistili reportéři MF DNES, při hádce zemřela tříletá dívenka. Podle sousedů prý podezřelý muž dítě ubodal. „Už přes den tady policisté byli několikrát, jednou strážníci, dvakrát státní policie,“ říká jeden z obyvatel rozlehlého bytového domu, kde se událost stala.

V domě jsou stovky bytů a lidé se sem stěhují teprve rok. A není to žádná ubytovna – nájemné je zde za padesátimetrový byt zhruba dvacet tisíc korun měsíčně. „Právě tím, jak se sem lidé teprve stěhují a je tu poměrně velká fluktuace, je tu často hluk i večer, a tak si člověk občas říkal, jestli jsou to hádky, nebo se někdo zrovna stěhuje,“ řekl další ze sousedů. Nikdo z nich tak sociální úřady na možné problémy v rodině neupozornil.

Stejně jako při podobném incidentu z poloviny února, kdy zemřel tříletý chlapeček v Lounech. Tam kriminalisté zadrželi jeho devatenáctiletého otčíma, kterého obvinili z těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společné domácnosti.

, ,