VIDEO: Policie dopadla zloděje, který se protáhl otvorem do provozovny

  • 0
Policisté dopadli zloděje, který se od prosince loňského roku vloupal do čtyř provozoven v Praze. Ukradl zboží v hodnotě čtvrt milionu korun. Policie ho dopadla i díky dobré místní znalosti jedné policistky. Třiatřicetiletý muž skončil ve vazbě a hrozí mu až pět let vězení.

„Policisté zadrželi třiatřicetiletého muže, který se vloupal do čtyř provozoven a způsobil škodu za bezmála čtvrt milionu korun,“ uvedl krajský mluvčí policie Richard Hrdina.

Na začátku prosince loňského roku se muž vloupal do provozovny na Národní třídě v centru Prahy. „Dřevěným kůlem vypáčil část plexiskla u prodejního pultu a malým otvorem se protáhl dovnitř,“ popsal Hrdina. Zloděj si odnesl zboží a hotovost celkem za necelých sto devadesát tisíc korun.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na nichž byl muž dobře zachycen. Nicméně v tu dobu byl muž pro ně neznámý. V dalších třech týdnech se stejný muž vloupal do dalších provozoven a celková škoda se vyšplhala na bezmála čtvrt milionu korun.

„Díky skvělé osobní a místní znalosti jedné policistky, získali kriminalisté poznatek, který je zavedl až k podezřelému muži. Ve spolupráci s ostatními hlídkami zadrželi v polovině ledna třiatřicetileté muže, kterého posléze obvinili ze spáchání trestného činu krádež,“ uvedl Hrdina.

Muž je nyní ve vazbě a v případě odsouzení může skončit ve vězení až na pět let.