Do konce září budou vlaky jedoucí z Kladna končit dokonce už na nádraží v Hostivici.

Do konce září budou vlaky jedoucí z Kladna končit dokonce už na nádraží v Hostivici. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Vlaky z Kladna do Prahy budou kvůli stavbě Blanky končit v Dejvicích

  • 2
Lidé cestující vlakem z Kladna do Prahy se musí připravit na drobnou komplikaci. Do konce září dojedou jen do Hostivice. Od 1. října do 17. listopadu pak budou vlaky z Kladna končit jízdu v pražských Dejvicích. Dál budou cestující muset autobusem či metrem. Na dojetí do centra si ale nemusí kupovat jízdenku navíc.

Až do čtvrtka 17. listopadu dojedou vlaky z Rakovníka a Kladna nejdále na vlakové nádraží v Praze-Dejvicích. Trasa pokračující na pražské Masarykovo nádraží bude kvůli stavbě tunelu Blanka opět uzavřena. Lidé tak budou muset do centra cestovat městskou hromadnou dopravou.

Do 30. září se každý den od půl deváté ráno do půl třetí odpoledne vlaky zastaví dokonce už v Hostivici. "Součástí těchto prací je i likvidace provizorní zastávky Praha Gymnasijní, která sloužila při předchozích výlukách," uvedl Petr Pošta z tiskového oddělení Českých drah.

Vlaky zatím nahradí autobusová doprava. "Ve směru na Prahu je u rychlíků a spěšných vlaků zaveden autobusový spoj v úseku Hostivice – Hradčanská, u osobních vlaků pak v úseku Hostivice – Dejvická," vysvětlil Pošta. Ve směru z Prahy jezdí všechny autobusy do Hostivice z Dejvické.

České dráhy: Je to poslední výluka

Z Dejvic nebo stanice metra Hradčanská musí lidé dojít pěšky na zastávku autobusu. Jízdenku si ale kupovat nemusí, stačit jim bude lístek z vlaku.

"Cestujícím s In-kartou bude na požádání vydána jednodenní papírová jízdenka pro náhradní přepravu. Ostatní typy jízdenek platí samy o sobě," doplnil Pošta.

"Pro nás, kdo jezdíme do Holešovic, je to samozřejmě opět katastrofální zdržení," uvedla cestující jezdící denně z Kladna. Podle Pošty se ale jedná o výluku poslední: "Podle našich informací by již investor výstavby tunelu žádné další výluky žádat neměl. My ji využijeme mimo jiné k opravě kolejí."