Diskuze

Vlaky přestanou jezdit mezi Prahou a Hostivicí, nahradí je autobusy

Od pondělní půlnoci přestanou jezdit vlaky mezi pražským Masarykovým nádražím a Hostivicí. Kvůli výlukám je až do 3. září nahradí autobusy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Typická zpráva o zavedení výluky, která zásadně neobsahuje informaci o tom, co přesně se bude dělat, o kolik km/h se díky té výluce zvýší traťová rychlost, a proč to není možné to udělat v noci.

Rhétská dráha loni vyměnila rouru v tunelu Gletscheras, ANIŽ BY JAKKOLI OMEZILA PROVOZ, dělali to v nočních přestávkách rychlostí cca 3,5m za noc, sám jsem byl jednou u toho, když to stříleli. Je to 2 roky, co SBB otevřela Durchmesserlinii v Zürichu bez toho, že by nějak zásadně omezili provoz na HB. Nejsem sice stavař, ale to, že se v jiných státech opravuje a staví téměř bez výluk, si dovedu vysvětlit jedině tak, že finance směřující do železnic jsou tam pod podrobnou veřejnou kontrolou a ředitelství drah nemá v rukách Česká sociální demokracie. Ale možná se pletu.

1 0
možnosti
PN

Něco se prostě bez výluk nedá, zvláště na jednokolejce. Krajní výhybku ve stanici za noc nevyměníte i kdybyste se potentočkoval :-) a jezdit se bez ní nedá. I to metro v Praze kvůli takovým výměnám na víkend(i prodloužený) zastavují.

2 0
možnosti
JB

Z Prahy se dá vlakem do Hostivice stále a bez výluky přes Semering (Hl.n. - Smíchov - Zličín - Hostivice).

1 0
možnosti

P20e10t48r 27Ž82á50k

21. 8. 2017 17:43

Tak jsem to nejak nepochopil.V clanku je psano,ze vlaky konci v Bubnech a na konci ze mezi Hostivicemi a Hradcanskou jezdi autobusy...

4 0
možnosti