V ulici U Dráhy na pražském Veleslavíně došlo k sesunutí části svahu na kolejiště. (8. srpna 2021) | foto: Twitter Hasiči Praha

Přes Dejvice nejezdily vlaky, kvůli dešti se sesunul svah do kolejiště

  • 7
Kvůli nočnímu vydatnému dešti v neděli nejezdily vlaky mezi stanicemi Praha-Veleslavín a Praha-Masarykovo nádraží. V ulici U Dráhy v Praze 6 se totiž sesunula část svahu do kolejiště. Provoz se podařilo obnovit v poledne.

Výluka nastala v neděli ráno. „Z důvodu naplavenin po bouřce na trati je v úseku Praha-Veleslavín–Praha, Masarykovo nádraží zastaven provoz na linkách S5 a R45,“ uvedl organizátor pražské dopravy PID.

V 11:51 už Správa železnic na Twitteru uváděla, že dokončili práce nutné k umožnění průjezdu vlaků, a provoz je obnovený.

Bouřky od sobotního večera do nedělního rána zasáhly od jihozápadu postupně téměř celé Česko a částečně severní Moravu. V Praze hasiči během noci zasahovali u čtyř případů, které souvisely se silným deštěm.

V ulici U Dráhy na pražském Veleslavíně došlo k sesunutí části svahu na kolejiště. (8. srpna 2021)

V Praze musí cestující počítat také s nenadálou výlukou tramvají na Žižkově. MHD nejezdí mezi zastávkami Biskupcova a Nákladové nádraží Žižkov. V sobotu v ulici Jana Želivského prasklo vodovodní potrubí.

Podle webu Pražské integrované dopravy proto v tomto úseku nejezdí dočasně tramvajová linka 11, odklonem musí jet tramvajová linka 9 a noční linky 95 a 98. Změny se týkají také tramvajových linek 10, 15 a 19. Dopravní podnik zavedl náhradní linku X10 (více o změnách čtěte zde).

Jak dlouho oprava potrvá, weby vodáren ani integrované dopravy neuvádějí.

,