Diskuze

Musím být splachovací, říká tramvajačka, která točila riskující chodce

Video nepozorných chodců a řidičů, které ukázalo nebezpečné situace z kabiny pražské tramvaje, pořídila tramvajačka s třináctiletou praxí. Sama za svou kariéru zažila několik nehod a jak říká, krizové momenty při řízení zažívá denně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K79a38r86e57l 32D58r73d89a

30. 8. 2017 5:24

Včera jsem sledoval řidiče tramvaje, co vyběhl ven a zval cestujícího s úsměvy k přepravě jeho tramvají. ;-D Šlo o slepce a řidič si ověřoval, zda mu neujede.

Po přehlídce na zdejších diskusích k neuvěření, že i takoví řidiči jezdí v Praze. ;-DR^

0 0
možnosti

To bych vlastně rád považoval za standard.

Bohužel v praxi si nejvíce pamatujeme řidiče tramvaje, kteří jezdí jako autorka videa.

Návěst "POZOR" při rozjíždění tramvaje ze zastávky nebo před křižovatkou snad ani nezná a to si všímám, že jí používají i někteří mnohem mladší tramvajáci.

Ohleduplnost vůči chodcům v pěší zóně (autorce videa neznámý pojem) také někteří dodržují a upravují na Andělu či na náměstí Republiky svojí rychlost.

Neustále běžící kampaň o přednosti tramvaje na přechodu pro chodce bohužel některé tramvajáky (včele s autorkou videa) zmátla takovým způsobem, že si myslí, že smí ohrožovat přecházející chodce i při odbočování.

0 1
možnosti

Tramvajáci jsou hned po taxikářích nejagresivnější řidiči. "Ředitelé tramvaje", abych parafrázovala známý song od The Tap Tap. Kdo žije v Praze, ví své. I na některých z těch záznámů je vidět, že si s chutí přednost vynucují a občas vědomě dělají, že vůbec nepředvídali, že ten či onen řidič či chodec udělá právě takovouhle věc.

1 7
možnosti

Neřekl bych nejagresivnější hned po taxikářích, řidiči autobusů si s nimi nijak nezadají a narozdíl od nich nejsou chráněni tím hákem na čele. Každopádně jsou to všechno řidiči z povolání a je tristní že se takto chovají, byť by pro to měli seberelevantnější důvod.

0 3
možnosti

K48a86r69e47l 14D29r50d42a

29. 8. 2017 13:00

S pražskou MHD musí být cestující splachovací. U videa je porušena ochrana osobních údajů, kdy nesmíte bez souhlasu zveřejňovat druhé lidi v situacích snižujících jejich důstojnost. Problém je i se zveřejněním SPZ - RZ. Řidička Renata Knesplová si může video nahrávat pro osobní potřebu, poskytnout ho třeba policii, ale nesmí ho dát na FB či do médií bez souhlasu třeba toho popleteného dědy nebo pána se psem. Rv

A ano, ta bílá dodávka je z její strany nechutnost. To samé najetí do těch muslimů. Rv

(Zemřel mi při nehodě strejda, když to koupil zboku, kde má auto horší ochranu. Tak dík, že vím že podobní vrazi stále jezdí mezi námi.)

Pokud jste se na videu poznali a vadí vám to, můžete řidičku Knesplovou žalovat o odškodné. Uspějete. ;-)

0 19
možnosti

Spíš podobní sebevrazi. A muslimové se tam taky málem strčili sami pod tu protijedoucí tramvaj. Materiál k pohledání. A ne, neuspějí.

3 0
možnosti

Lumíci.

Ale ta dodávka na Kpt. Jaroše byla úplně zbytečná... a to BMW na konci mohla taky v pohodě pustit...

Já jsem se bohužel setkal ale s jinou věcí, a to, kdy minimálně 2x kdy jsem u toho přímo byl jako svědek, jednou tramvaj a jednou BUS nabourali schválně odbočující auto a řidič pak tvrdil, že mu tam auto vjelo. I když tam třeba už půl minuty stálo a prostě nemohlo jet dál kvůli provozu. To je vyložená zlomyslnost a dvakrát jsem to dotáhl jako zmocněnec řidiče tak, aby řidič MHD uznal svou vinu. Jednou to byl tramvaják na Národní, jednou autobusák MHD na Stírce. Ten autobus mám dokonce na kameře, projížděl jsem kolem. Teprve když jsem mu řekl, že to mám natočené, tak najednou otočil a z "on mi to tam zašlajfoval" bylo "no já to nějak neodhad, moje vina, moje vina..." Na okraj dodávám, že nejdřív se mi snažil dát pěstí, autobusák, ale jednak jsem se bránil a jednak jely kolem benga a vložily se do toho.

Idioti jsou bohužel na obou stranách barikády.

11 0
možnosti

"a to BMW na konci mohla taky v pohodě pustit." Mohla, ale žádný nárok na to neměl. A kdovíkolik takových expertů za den potká a třeba i pustí. Na každého se holt nedostane. :-)

7 0
možnosti

o tom se uz nekde psalo a ma pocit ze tento clanek je 2. dil o tom jak to vypadat nema s obhajobou autora videa. Ja si taky broukam, protoze nekdy se vyskytne cele kvantum udalosti, ktera vas za "volantem" rozhodi, ovsem nejde abych si sedl pred autobus na bobek a zacal trucovat, ze se potrebuji uklidnit, na to neni cas, takze to spis je samozrejmost nez nejaka dira do sveta. Ale mi neda abych nepoukazal minimalne na 2 situace, kde se proste o defenzivni jizde mluvit neda ani naznakem, chapu, ze kazdy ma sve chvilky, ale aspon to nezverejnim; zejmena mi jde o krizovatku Senovazne namesti x Opletalka - vsichni dobre vime, ze je tam ta krizovatka neprehledna a ze magoru jako dotycny ve stribrnem aute je tam spousta, takze je pro mne nepochopitelne, proc uz pred krizovatkou nezpomalim tak abych toto nepredvidal ale misto toho brzdim zvonim a lidi padaji; dale krizovatka Havlickova x Na Porici tam jde vyslovene o najeti do chodce, ktery ve zmatku ze zvonici tramvaje de facto presel tesne pred ni (jedouci!) - nekteri turisti proste nevi a na nas je byt ohleduplni; posledni co mne utkvelo je Malostranska - evidentne plati, ze ty zeny byly zmatene, ze nevi jak se maji chovat a zatim co tram v protismeru zastavila (nemusela mohla ja srazit), tak nase tram se rozjizdela smerem k nim a zvysovala tim miru rizika a ze dojde ke zraneni.

Chci pres to dodat, ze prace ridicu MHD neni jednoducha a velmi odpovedna, jen sem si sem dovolil prispet nazorem, ktery rika, ze nejsme andele jen proto, ze sedime 2 metry nad zemi a vedeme nekolika metrovou soupravu. Naopak, meli bychom byt vzorem... a mne toto jako vzor neprijde.

3 4
možnosti

Havlíčkova-(ne Na Poříčí, ta je dál) Vždyť ten chlap tam vletěl málem pod protijedoucí tramvaj, kdyby tahle ženská skoro nezastavila, tak ho přejela, když se vracel. Co ještě víc měla dělat?

6 1
možnosti

a vida, jeden chodici pytel na odpadky malem taky zařval pod tramvaji ....

8 4
možnosti

T69o28m 53P14á17l97e36k

29. 8. 2017 12:09

Periferní vidění v těch hábitech opravdu nemají. 8-o A proto by je neměli nosit.

5 0
možnosti
Foto

Sice je pravdou, že kolejovému vozidlu musí dát chodec na přechodech přednost. Ovšem tady je z mnoha záběrů jasné, že vůdce kolejového vozidla se spíš v těchto okamžicích vyžívá, zbytečně používá výstražný signál a úmyslně se rozjíždí i když vidí chodce v kolejišti těsně před sebou.

8 21
možnosti

Dříve kolejová vozidla musela kvůli takovým situacím před rozjezdem vydat výstražné zvukové znamení, pak chodec věděl, kdy se tramvaj rozjíždí. Dnes je zmatený, protože se tato povinnost "zrušila".

0 0
možnosti

K40a22r82e97l 95D70r82d21a

29. 8. 2017 7:11

Tramvaje do města nepatří. Ohrožují chodce a ostatní účastníky provozu. To video je důkaz. Co na tom chcete řešit? (Jenže Česko. Teď jsem koukal v Itálii jak je oddělen provoz aut, cyklistů a chodců. V Česku to máme na jednom fleku a teprve budeme roky dlouze uvažovat, zda jako cyklista není v Praze ohrožen auty a chodec cyklisty. Přitom cyklopruhy v Praze rychle mizí, jak je auta gumují z vozovky.)

Na videu je nehoda na Olšanském. Já sleduji roky "komedii Olšanská" hned vedle. Máme tady letos novou třeskutou komickou scénku "o budování tramvají v Praze". Na ty komiky co staví tramvajové tratě v Praze se snad dělá nábor na DAMU?

Nejprve byla Olšanská komplet v asfaltu a trať v havarijním stavu, tak tady jezdily tramvaje krokem. Pak se dělala rekonstrukce trati na Žižkov. Až po Olšanské náměstí v civilizované městské podobě. Aby se ušetřilo, tak Olšanská se už vystřihla jako štěrkový otevřený kolejový svršek bez bezbariérových přechodů. Chodci neměli ulici jak přecházet a běžně tady v tom štěrku zakopávali a váleli se v kolejišti.

Tak dodatečně vybudovali přes koleje provizorní místa pro přecházení. Co si pamatuji, spadla z něj chodkyně a 26 jí o půlnoci v nulovém provozu rozporcovala na karbanátky. Tramvaj přece nezastaví na fleku. Když před ní v dálce 1 km spadne chodec. Je vymalováno. Jako u Žlutých lázní. Tramvaj o půlnoci na fleku nezastavíš.

Teď je tady nově Garden Towers. Ten štěrk najednou neodpovídá požadavku na civilizované město. Letos se tedy dělala mohutná rekonstrukce "nových zastávek" Olšanská, co se již rozpadaly. To se ušetřilo.

Nové bezbariérové zastávky. Když tady jezdily bagry, kdosi tady křídou namaloval na chodnících, kde budou bezbariérové nájezdy. Zdálo se, že je nový bezbariérový přechod na cestě. A jak to dopadlo? Na jedné straně je právě dokončený nový chodník, samozřejmě s pangejtem. Na druhé straně tu křídu už déšť umyl. Uprostřed toho je nová tramvajová zastávka s bezbariérovým přejezdem z jednoho tramvajového ostrůvku na druhý!

1 27
možnosti

K31a89r69e27l 75D85r34d82a

29. 8. 2017 7:25

Každý vozíčkář v Praze touží zajet si do zastávky Olšanská, přejet do protisměru a vrátit se odkud přijel. Konečně byly tužby všech pražských vozíčkářů vyslyšeny. ;-D

Na druhé straně zastávky byl vždy přechod, dnes ke Garden Towers. Stále zde byla stavba tak nevím zda alespoň ten je konečně po letech komplet bezbariérový? Snad ano. Překontroluji to a dám vědět.

Ale umí mi někdo vysvětlit, jak může v Praze běžet stavba chodníku a tramvajových zastávek 2 měsíce a v průběhu stavby, když tady řádí dělníci a bagry teprve stavitelé bádají nad tím, zda udělají přes trať bezbariérový přechod či neudělají a nakonec neudělají a dají jen bezbariérové místo pro přecházení mezi ostrůvky?

To to třeba dopravní policie shodila ze stolu až během stavby? Jako že dopravní situace se zde komplet změnila. Dík novým tramvajovým zastávkám přišla Olšanská o jeden jízdní pruh pro auta. Což je pro tuto ulici pohroma. To jako někdo vyhodnotil, že teď bohatí Rusové z Garden Towers budou nově masově jezdit tramvají na Jarov či co? Rv;-D

Komici z DAMU by nevyšvihli lepší šprťouchlata, než roky zvládají budovatelé trati v Olšanské. Stojí za pozornost, natočení a přehrávání na Silvestra. ;-D

0 11
možnosti

K22a60r48e86l 66D75r30d71a

29. 8. 2017 6:42

Klasický rozpor, potřeby chodců a obyvatel vs. potřeby dopravy. Není to v souladu a v Česku dlouho nebude. Když si poslechnete tramvajáky, tak je to "tramvaj" pak dlouho nic, a teprve vše ostatní. S takový egoismem se snažíme všichni v Česku přežít. A je to fakticky nesmyslný přístup. Rv

Cože řidička dává rozhovory médiím? Líbili se mi příspěvky z minulé diskuse, kde se čtenáři poptávají, kdy jí za přestupky vyhodí od DPP? ;-D A maličkost, média nemají souhlas s publikováním natočených lidí. Rv Ukázky profesního egoismu tady běží vesele dál... Rv

0 26
možnosti

Potřeby chodců jsou vrhat se pod tramvaje?

15 1
možnosti

P85e79t37r 27B25á92č43a

28. 8. 2017 23:47

Vetsina nevi kdo ma prednost, kdyz jsou nahodou vypli semafory, natoz kdy maji dat prednost tramvaji.

Ano takove material tady bezne jezdi. Dost casto zenskeho pohlavi.

5 10
možnosti

Ano. A stejne casto take muzskeho pohlavi. Co tim chtel basnik rici? Se znalosti prednosti trmavaji jsou na tom ridici stejne blbe napric pohlavimi.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

18. dubna 2024  14:38,  aktualizováno  19.4 13:45

Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden...

Na důstojný život je potřeba 45 tisíc, v Praze ještě víc, vypočetla platforma

16. dubna 2024  16:33

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 47 718 korun hrubého v Praze, 45 573 korun hrubého mimo...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sochař Černý se v televizi pohádal s kurátorkou o „motýly“. Padly i vulgarismy

20. dubna 2024  16:24

Boj o moderní umělecká díla si vyžádal na poměry České televize ostrou slovní přestřelku. Stalo se...

Slavia - Olomouc 2:2, domácí srovnali před koncem. Titul se jim vzdaluje

21. dubna 2024  14:11,  aktualizováno  17:13

Že po jednoznačné první půli padnou po přestávce v Edenu rychlé dva góly, se dalo celkem jasně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. dubna 2024  17:50,  aktualizováno  21:05

Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...

V Černošicích spadlo do bazénku batole, skončilo podchlazené v nemocnici

24. dubna 2024  15:06

V Černošicích spadlo do zahradního bazénku 2,5leté dítě. Na místě zasahovali záchranáři, kteří jej...

V létě papírování, na konci roku může začít stavba. Nádraží Vyšehrad nahradí byty

24. dubna 2024  11:25

Desítky let chátrání končí. Nový majitel aktuálně představil „jízdní řád“ revitalizace pražského...

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. dubna 2024  20:58,  aktualizováno  21:18

Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii...

„Hlavák“ pod pokličkou. Územní změna má Pentě pomoci stavět nad nádražím

23. dubna 2024  19:11

Miliardový projekt může proměnit další část centra metropole. Kolejiště hlavního nádraží před...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!