VIDEO: Opilý řidič projel zavřeným tunelem, nadýchal dvě promile

  • 19
Během své jízdy v noci ze čtvrtka na pátek opilý řidič v Praze nejprve naboural zaparkované auto, pak vjel do uzavřeného Těšnovského tunelu a málem zajel jednoho z dělníků. Nakonec vyjel ze silnice. Policistům po zadržení nadýchal dvě promile.

„Okolo jedné hodiny ráno na Dvořákově nábřeží řidič vozidla Audi bočně narazil do souběžně jedoucího vozidla VW,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Tím ale jízda zjevně opilého řidiče neskončila. Po střetu pokračoval dál přes Těšnovský tunel, který byl v tu chvíli v jednom směru uzavřen kvůli údržbě.

Zde málem přejel jednoho z pracovníků Technické správy komunikací, který měl co dělat, aby projíždějícímu autu uhnul.

Na křižovatce ulic Rohanské nábřeží a U Rustonky pak řidič nezvládl řízení, přejel přes středový pás a skončil v protisměru. V cestě pokračoval dál pěšky, protože se mu porouchalo auto. V tu chvíli ho policisté zadrželi.

„Policisté u devětadvacetiletého muže provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem bezmála dvě promile,“ dodala Martínková.

Muže převezli na lékařské vyšetření a oznámili mu podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest.