Po čelním střetu náklaďáku zůstal v autě zaklíněný řidič

  • 19
Po nehodě auta a pick-upu na Benešovsku museli hasiči vyprostit muže, který ve voze zůstal zaklíněný. Následně byl při vědomí s vážnými zraněními letecky převezen do pražské nemocnice. Silnice zůstala po nehodě uzavřena.

Nehoda se stala krátce po 13. hodině v obci Olbramovice.

Informaci iDNES.cz potvrdil policejní mluvčí Pavel Truxa. „Při nehodě došlo k čelnímu střetu. Jedna osoba zůstala ve voze zaklíněná,“ uvedl.

Šlo o řidiče pick-upu, který byl po celou dobu při vědomí. Poté, co ho hasiči vyprostili, byl letecky převezen do Motola. Zranil se také řidič náklaďáku.

„Jeden muž utrpěl zhmoždění hrudníku a byl transportován do benešovské nemocnice na chirurgii. Druhý, zaklíněný řidič, utrpěl poranění hlavy, dolních i horních končetin a při vědomí byl letecky transportován do Motola,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Silnice zůstala po nehodě uzavřena, policie odkláněla dopravu. Provoz byl obnoven po 16. hodině.

Další nehoda pouze o dvě hodiny později

Jenom o dvě hodiny později se na stejné silnici směrem na Prahu bouralo znovu, akorát o čtrnáct kilometrů dále, u Benešova. U benzinové pumpy se tam střetla motorka s autem.

Dopravní nehoda se stala před jedenáctou hodinou také na Strakonické ulici v Praze. „U odbočky na Lipence směrem z Prahy nedobrzdila dodávka a narazila do peugeotu, který skončil ve svodidlech,“ sdělil pražský policejní mluvčí Jan Daněk. Při nehodě byli dva lidé lehce zraněni.

Policie nadále vyšetřuje příčiny všech tří dopravních nehod.