Provoz na dálnici D4 nedaleko Řitky u Prahy policie zastavila kvůli demolici mostu (19. října 2019). | foto: ČTK

Dálnice D4 u Prahy je po noční uzavírce průjezdná, práce měly zpoždění

  • 12
Dálnice D4 nedaleko Řitky u Prahy byla v sobotu večer uzavřena kvůli demolici mostu, přes který auta kvůli havarijnímu stavu neprojedou už od dubna. Oproti předpokladům se dálnice řidičům jedním jízdním pruhem otevřela před jedenáctou hodinou. Řidiči v době bourání mostu jezdili ve směru na Příbram i opačným na Prahu po objízdných trasách.

Úplná uzavírka D4 u Řitky začala v sobotu v 19 hodin, policie odkláněla dopravu na objížďky. Provoz měl být původně obnoven v neděli v 9 hodin ráno, nicméně se tak stalo až před jednáctou hodinou. Zatím řidiči mohou využít jeden jízdní pruh v každém směru.

Dokončovací práce si vyžádají provoz jedním pruhem ve směru na Prahu do 14:00 a v opačném směru do 18:00.

Ve směru na Prahu řidiči sjížděli na exitu 18 u Mníšku pod Brdy a pokračovali přes Čisovice na exit 14 u Řitky. V opačném směru začínala objížďka na 9. kilometru u Jíloviště, na dálnici se motoristé vraceli u Mníšku.

„Máme tam celkem dvě policejní hlídky, které budou dohlížet na to, aby bylo vše v pořádku. Je tam odklon dopravy na objízdné trasy a dopravní značení,“ řekla v sobotu policejní mluvčí Michaela Nováková.

Přípravné práce ve směru na Prahu začaly v sobotu dopoledne a na Strakonice odpoledne. Provoz byl veden jedním pruhem. 

Na most auta kvůli havarijnímu stavu nejezdí už od dubna, místním se zkomplikovala doprava do Čisovic a dalších obcí na druhé straně dálnice i najíždění na D4. Starosta Řitky Kamil Abbid (nez.) už dříve řekl, že stav mostu je delší dobu špatný a počítalo se s jeho rekonstrukcí. Na havarijní stav se přišlo při mimořádné prohlídce.

Práce na rekonstrukci mostu začaly tento týden a potrvají sedm měsíců. Vyžádají si přes 42 milionů korun. Projekt je financován ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Od sobotního večera do nedělního poledne je také uzavřena levá trouba Cholupického tunelu a pravá trouba Lochkovského tunelu, a to kvůli pravidelné kontrole a servisu, informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,