Agresoři na ulici pobodali muže. Policii neujeli, na auto udeřila zásahovka

  • 20
Zásahová jednotka zadržela dva útočníky, kteří o víkendu během hádky na ulici napadli muže. Ten skončil v nemocnici s několika řeznými a bodnými ránami. Agresoři se nejprve pokoušeli ujet v autě, tomu však pohotoví policisté zabránili rozbitím skla a zablokováním kol.

Napadení se podle policie stalo v neděli 5. března po půlnoci v Řehořově ulici na pražském Žižkově. Trojice mužů se nejdříve pohádala, načež hádka vyvrcholila v napadení, během kterého jeden z nich utrpěl rozsáhlá bodná a řezná zranění po celém těle.

K incidentu byli přivoláni policisté a záchranná služba. „Zdravotníci zraněného dvaačtyřicetiletého muže zavčas převezli do nemocnice, ale dvojice agresorů před příjezdem policejních hlídek stačila utéct,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Na místo dorazili také kriminalisté. Ti ohledali stopy, prohlédli kamerové záznamy a vyslechli všechny přítomné svědky. Na základě tohoto šetření policisté získali zpět horkou stopu.

„Obávali jsme se, pravděpodobně oprávněně, že jsou oba muži v současné době ozbrojeni. Také jsme předpokládali, že budou při zadržení klást odpor, a proto jsme zavolali i zásahovou jednotku,“ řekl Rybanský.

Útočníky kriminalisté zadrželi čtyři dny po napadení. Ti se pokoušeli uprchnout v autě značky Mercedes, policisté jim však rozbili sklo a následně zajistili kola, aby se auto už nemohlo pohnout. Poté muže silou vytáhli ven a nasadili jim pouta. Oba jsou obvinění z výtržnictví, jeden ze zmíněných je navíc vazebně stíhán za těžké ublížení na zdraví.

Kriminalisté by přivítali další výpovědi od jakýchkoliv svědků, kteří událost viděli. Pokud kdokoliv cokoliv zaslechl či viděl, má se ozvat buď na linku 158 nebo se osobně dostavit na kteroukoli policejní služebnu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz