Muž bezdůvodně napadl ženu se psem, hledá ho policie. (22.12.2017)

Muž bezdůvodně napadl ženu se psem, hledá ho policie. (22.12.2017) | foto: Policie ČR

Neudělal jste něco mému psovi? zeptala se žena. Schytala rány pěstí

  • 126
Dvě ženy, které se procházely se psem v Čimickém háji, napadl pěstmi neznámý útočník. Zareagoval tak na dotaz jedné z nich, když ji zajímalo, zda jejímu psovi neublížil. Muž také při potyčce naváděl přihlížející dítě se psem, aby zvíře na ženy vypustilo.

Zatím neznámý muž zaútočil na dvě ženy 24. listopadu v Čimickém háji v Praze 8 u dolní hájenky. Policie ale o případu informovala až nyní.

„Jedna z poškozených zaslechla kňučet svého psa, proto se otočila a šla se podívat co se děje. Vedle něj stál cizí muž, a proto se ho zeptala, zdali mu něco neudělal,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Místo odpovědi se žena dočkala výbuchu vzteku, když na ni muž nečekaně zaútočil ranami pěstí do obličeje, až upadla na zem. Pak napadl a zbil i její kamarádku, která ji chtěla bránit.

Napadení přihlíželo dítě

Napadení přihlíželo asi pětileté dítě, které mělo na vodítku psa. Podle poškozených žen agresor několikrát dítě vybízel, aby na ně psa pustilo, to ale neuposlechlo.

„Obě ženy utrpěly zranění, se kterými musely být ošetřeny v nemocnici. První z napadených žen hledaný ublížil dokonce natolik, že musela na několik dnů zůstat v pracovní neschopnosti,“ dodal Rybanský.

Na základě popisu sestavili kriminalisté identikit agresora. Je mu asi pětačtyřicet až padesát let, je vysoký 178 až 180 centimetrů. Svědci, kteří by ho poznali, se mohou ozvat na linku 158.

V době incidentu měl muž na sobě bundu zvanou bomber v barvě khaki, tmavé kalhoty s páskem a sportovní boty.

Policisté ho podezřívají z ublížení na zdraví a výtržnictví. Za to mu hrozí až tři roky vězení.