Policisté zadrželi řidiče, který měl v šesti městech zákaz řízení. Nařízení ale nerespektoval. Ilustrační foto

Policisté zadrželi řidiče, který měl v šesti městech zákaz řízení. Nařízení ale nerespektoval. Ilustrační foto | foto: Dan Materna, MAFRA

Úřady a soudy mu už šestkrát zakázaly řídit auto, jezdil ale dál

  • 22
Čtyřiapadesátiletého řidiče zadrželi policisté na silnici v Mladé Boleslavi. Když jim předložil doklady, policisté zjistili, že má od čtyř městských úřadů a dvou soudů zakázáno až do roku 2014 řídit auto. Muž ale jezdil dál.

Řidiče Škody Favorit policisté chytili při běžné silniční kontrole v Mladé Boleslavi v Ptácké ulici. Když mu policisté řekli o doklady, řidič jim podal pouze doklady od auta a potvrzení o občanském průkazu.

"Jak policisté zjistili v evidencích, víc ani předložit nemohl. Městskými úřady v Neratovicích, Jablonci nad Nisou, Nymburku i České Lípě a také soudy v Liberci a Mladé Boleslavi má totiž uloženy zákazy řízení všech motorových vozidel až do září 2014," uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Policisté muži proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řidič za to může jít až na tři roky do vězení. "Případ se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení," dodal mluvčí.

Řidiče chytli v Ptácké ulici v Mladé Boleslavi.