Mladík přežil pád z jednoho z nejvyšších paneláků v zemi, má vážná zranění

  • 250
Z jednoho z nejvyšších panelových domů v Česku odpoledne spadl asi patnáctiletý chlapec. Podle prvotních informací se zřítil patrně z 19. patra ubytovny na Jižním Městě v Praze 4. Podle zjištění portálu iDNES.cz pád přežil a záchranka ho odvezla do nemocnice.

Událost se stala po 15. hodině v Kupeckého ulici.

„Mělo dojít k pádu osoby, pravděpodobně z 19. patra. Osoba zůstala na přístřešku této budovy, odkud byla vyproštěna hasiči,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Chlapec byl následně předán do péče záchranářů, ti mu zajistili dýchací cesty a žilní vstup. „Patnáctiletého mladíka jsme po ošetření na místě uvedli do umělého spánku a převezli jsme ho do Thomayerovy nemocnice na traumatologii,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle informací záchranářů nyní mladík leží v nemocnici s vážným zraněním hlavy a pánve. Policisté zjišťují veškeré okolnosti události a její příčinu. 

Dvojice věžáků je ve správě ministerstva vnitra a slouží jako ubytovna především hasičům či policistům. Jedna budova má 19 podlaží a druhá 23 a s výškou 81 metrů patří ubytovna Kupa mezi deset nejvyšších staveb v Česku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz