Řidič pod vlivem alkoholu srazil v centru Prahy v noci na 1. ledna mladou ženu,...

Řidič pod vlivem alkoholu srazil v centru Prahy v noci na 1. ledna mladou ženu, šestadvacetiletá cizinka zemřela na místě. Nehoda se stala u Myslíkovy a Spálené ulice. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Soud vydá zatykač na cizince, který v Praze na Silvestra přejel turistku

  • 19
Soud vydá zatykač na obžalovaného cizince, který o silvestrovské noci usmrtil svým vozem turistku v centru Prahy. Po mužově zadržení zváží jeho opětovné vzetí do vazby a propadnutí milionové kauce, kterou složil při svém lednovém propuštění z vazby na svobodu.

Muž se totiž koncem února nedostavil na povinnou schůzku s probačním úředníkem.

„V návaznosti na podnět Probační a mediační služby bude vydán příkaz k zatčení. Po zadržení obviněného bude nařízeno vazební zasedání,“ popsala postup mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Nehoda se stala v noci 1. ledna na rohu Myslíkovy a Spálené ulice. Čtyřicetiletý řidič srazil svým mercedesem šestadvacetiletou cizinku, která přecházela po přechodu. Po střetu nadýchal přes dvě promile alkoholu. Žena i přes pokusy o oživení zemřela na místě (o nehodě jsme psali zde).

Při novém vazebním zasedání chce soud zkoumat „důvodné podezření“, že muž porušil slib, který u soudu složil 4. ledna před propuštěním na svobodu. Cizinci hrozí, že kvůli obavám z jeho útěku opět skončí ve vazební cele a že přijde o milion korun, které složil na soudní depozitní účet (o kauci zde).

Před 28. únorem, kdy nepřišel na kontrolu za probačním úředníkem, se cizinec dostavil ke všem úkonům trestního řízení, u nichž byla jeho účast nutná. Vyšetřování tak už skončilo a muž čelí od pátku obžalobě za usmrcení z nedbalosti a za ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osmileté vězení (o obžalobě zde).