VIDEO: Tři zlodějky okradly hosta v restauraci díky triku s papírem

  • 113
Pražská policie hledá tři ženy podezřelé z okradení hosta v restauraci v Praze 7. Pod záminkou žebrání ho oslovily a přitom zakryly papírem peněženku, kterou měl na stole. Poté papír i s peněženkou odnesly. Podle policie mohou mít na svědomí více podobných krádeží.

Trojice žen navštívila 12. listopadu jednu z holešovických restaurací v ulici U Průhonu okolo půl třetí odpoledne.

U přítomných hostů začaly žebrat o jídlo a o peníze. Dvě z nich se nakonec zastavily u muže, který měl na stole mobil s peněženkou.

„Jedna přes druhou na něj mluvily, jedna z nich vytáhla z kapsy papír formátu A4. Ten neustále pokládala přes věci položené na stole. Poškozený si chtěl své věci chránit, to se mu ale povedlo jen z části, neboť si stihl uschovat pouze mobilní telefon,“ popsal taktiku podezřelých žen mluvčí policie Tomáš Hulan.

Dívky využily chvilkové nepozornosti své oběti a odešly s peněženkou schovanou v papíru. 

Jejich totožnost se policistům dosud nepodařilo zjistit, ale prošetřování ukázalo, že by mohly mít za sebou minimálně čtyři další případy podobných krádeží v oblasti Václavského a Karlova náměstí a na Masarykově nádraží.

„Případ policisté kvalifikovali jako podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neboť s peněženkou poškozenému odcizily hned několik platebních karet,“ dodal Hulan s tím, že jim hrozí až dva roky vězení.

Informace o trojici podezřelých žen policie přijme na lince 158.