VIDEO: Zraněnou ženu odvezl z těžko přístupného terénu traktorista na lžíci

  • 48
Nedaleko televizního a rozhlasového vysílače Cukrák na okraji Prahy o víkendu převážel lesní traktor na lžíci nezvyklý náklad. Zachraňoval zraněnou ženu, ke které se záchranáři kvůli nepřístupnému terénu nemohli dostat. Ženě stejný traktorista pomohl již dříve.

Žena si zranila nohu v sobotu. „Přestože posádka byla telefonicky ve spojení s kamarádkou zraněné ženy, trvalo skoro třicet minut, než byla nalezena v lese zhruba sedmdesát metrů od lesní cesty, kam se nedalo dostat sanitním vozem,“ informovala záchranná služba.

V tu chvíli kolem projížděl speciální lesní traktor. Jeho řidič se uvolil, že pro ženu zajede a doveze ji k sanitce. Zraněná žena ani její kamarádka do té doby netušily, že zachránce budou znát.

„Před čtrnácti dny je vytahoval z příkopu u obce Jíloviště, kde zapadly se svým osobním vozem,“ sdělili záchranáři. 

Zraněnou ženu odvezli do vinohradské nemocnice. Ta nakonec souhlasila i se zveřejněním videa z neobvyklé záchranné akce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz