Na kopci za Krušovicemi na Rakovnicku se několik set lidí účastní technoparty....

Na kopci za Krušovicemi na Rakovnicku se několik set lidí účastní technoparty. (10. července 2021) | foto:  Petr Topič, MAFRA

Na technoparty se bavily stovky lidí, policie zadržela jednoho cizince

  • 558
V Krušovicích na Rakovnicku se od pátku do neděle konala technoparty, účastnilo se jí asi 700 lidí. V neděli večer jich zůstávalo zhruba 80, postupně odjížděli. Na místě dohlížejí policisté, první noc kvůli klidu hudební produkci přerušili. Během druhé noci zadrželi jednoho muže, u dalších sedmi lidí pak řešili řízení pod vlivem alkoholu nebo drog.

V 18:00 byla hudební produkce ukončena, na místě bylo ještě asi 80 lidí, řekla krajská mluvčí policie Lucie Nováková. „Rozebírají a nakládají hudební aparaturu a postupně odjíždějí,“ uvedla.

„Je tam klid. Jsme ještě na místě a kontrolujeme odjíždějící řidiče. U všech provádíme dechové zkoušky na zjištění přítomnosti alkoholu a někteří řidiči se nevyhnou ani testu na přítomnost omamných a psychotropních látek,“ popsala Nováková.

Během noci na neděli policisté zadrželi jednoho muže cizí státní příslušnosti pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a poškození cizí věci. „Dále jsme na místě řešili tři trestné činy a čtyři přestupky v oblasti dopravy, šlo o jízdu pod vlivem drog nebo alkoholu. Jinak jsme žádné incidenty řešit nemuseli,“ řekla portálu iDNES.cz mluvčí.

Pokud řidič nadýchá do jednoho promile alkoholu, jde o přestupek, při vyšší hodnotě se jedná o trestný čin. Celkové výsledky podle Novákové zveřejní v pondělí. „Zatím ta čísla nejsou k dispozici,“ dodala mluvčí.

Od občanů obce policisté v noci obdrželi patnáct oznámení o rušení nočního klidu kvůli hlasité produkci hudby.

Akce na kopci za Krušovicemi začala v pátek v podvečer, zpočátku se jí účastnilo kolem 400 lidí, v sobotu dopoledne jich bylo 500 a do večera počet vzrostl na 700.

V pátek ve 21:00 policisté hudební produkci ukončili, aby nebyl narušován veřejný pořádek a noční klid. Odvolali se při tom na obecní vyhlášku, kterou tato akce nesplňuje. Podle informací iDNES.cz policie zabavila kabely od reproduktorů, hudba se však ozývala i nadále.

V noci na sobotu byl na místě klid a policisté žádné incidenty ani během dne řešit nemuseli. 

Technoparty se koná na pozemku, který má více vlastníků. Přístupové cesty policie uzavřela. 

,