Taxikář zmátl turistu falešným průkazem policie, okradl ho o dva tisíce eur.

Taxikář zmátl turistu falešným průkazem policie, okradl ho o dva tisíce eur. | foto: Policie ČR

Taxikář vytipoval cizince, s falešným policistou jej pak přepadl v hotelu

  • 11
Pod záminkou policejní kontroly vtrhli do hotelového pokoje v Praze 10 dva muži a obrali o peníze zaskočeného turistu. Jeden z pachatelů byl taxikář, který si muže ten večer vytipoval.

Cizinec krádež nahlásil policii minulý týden z hotelu v Rybalkově ulici. Policii oznámil, že chvíli po půlnoci do jeho pokoje vtrhli dva muži, z nichž jeden se prokázal policejním průkazem. Pod záminkou policejní kontroly po něm chtěli, aby vyskládal své věci na postel. 

„Poškozený byl rozespalý a než se stihl vzpamatovat, muži z pokoje odešli a cizinec zjistil, že mu chybí hotovost ve výši téměř dva tisíce eur,“ řekla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Jednoho z pachatelů policie zadržela ještě v hotelu, jeho společníka se jim podařilo vypátrat na Václavském náměstí. Ukradené peníze policisté vrátili okradenému cizinci. 

„Jak se ukázalo, jeden ze zadržených byl taxikář, který poškozeného večer do hotelu vezl a všiml si, že má u sebe větší obnos peněz. Proto se domluvil se svým spolupachatelem na zinscenované policejní kontrole s úmyslem muže okrást,“ sdělila Siřišťová.

Oba muži ve věku pětadvacet a osmadvacet let jsou podezřelí z podvodu, za který jim hrozí až dva roky vězení.