Postřelený muž odmítl pomoc řidičky, policie ji hledá jako svědkyni

  • 7
V rámci vyšetřování střelby mezi dvěma muži v Praze 8 policie pátrá po řidičce, která chtěla nabídnout pomoc jednomu z nich. Třiatřicetiletého střelce, u kterého policie objevila několik střelných zbraní, již kriminalisté obvinili.

Střelba se v ulici Na Stírce ozvala v pátek 6. srpna odpoledne. 

„Po konfliktu dvou mužů došlo ke střelnému poranění jednoho z nich. Podezřelého kriminalisté v Praze 8 vypátrali a zadrželi. Při prohlídce u něj nalezli čtyři střelné zbraně, které na místě zajistili a poslali na znaleckou expertizu,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Třiatřicetiletého útočníka policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví, za který mu hrozí až desetiletý trest. Státnímu zástupci také navrhli jeho vzetí do vazby.

V dalším prošetřování případu by podle policie mohla být nápomocna svědkyně, která chtěla pomoci postřelenému muži ležícímu na ulici. Ten ale pomoc odmítl. 

„Pro vyřešení tohoto případu je právě ona pro kriminalisty klíčovou svědkyní, a proto ji prosíme, aby se neprodleně ozvala na linku 158, nebo navštívila nejbližší policejní služebnu. Zároveň žádáme i ostatní svědky tohoto případu, aby se nám také ozvali,“ dodala Siřišťová.


Témata: policie, Praha