(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Řidič ujel od nehody, pak opilý nabízel policistovi pět tisíc korun

  • 7
Řidič škodovky nacouval do mazdy, která stála za ním, a ujel. Nehoda se stala na křižovatce Libušiny a Kročehlavské ulice v Kladně. Když hříšníka vypátrali policisté, byl opilý a nabízel jednomu z nich úplatek.

Nehoda se stala v neděli po patnácté hodině. Sedmapadesátiletý řidič Škodovky zastavil, protože dával přednost v jízdě automobilům na hlavní silnici.

„Když se chtěl rozjet a odbočit do Kročehlavské ulice, pravděpodobně nezvládl řízení a nacouval do vozidla Mazda, které stálo za ním,“ popsala policejní mluvčí Jana Šteinerová. 

V nabourané Mazdě seděli dva lidé. Viník nehody však okamžitě ujel.

Policisté našli muže opilého na parkovišti

Přivolaní policisté ho našli během hodiny na parkovišti v Arménské ulici u jednoho z kladenských obchodních domů. „Dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,47 promile alkoholu,“ dodala Šteinerová. 

Opilý muž pak nabízel policistovi úplatek pět tisíc korun, kdy mu nesebere řidičský průkaz. Muži zákona ho ale zadrželi a převezli služebnu.

„Kladenští kriminalisté případ prošetřují a muž je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení,“ sdělila policejní mluvčí. 

Způsobená škoda na Mazdě byla vyčíslena na třicet tisíc korun. Za jízdu v opilosti muži hrozí jeden rok vězení, za podplácení až šest let za mřížemi.