VIDEO: Zatímco senior ořezával větve, auto se mu potopilo do Sázavy

  • 2
Kuriózní nehoda se stala po poledni v Praze-západ. V Pikovicích blízko Hradištka ořezával starší muž stromy a zaparkoval vedle sebe fabii, aby ho ostatní auta musela objet a nic se mu nestalo. Jeho vůz se ale náhle rozjel do řeky.

„Odřezával jsem větev, aby mi nebránila v průjezdu, a postavil tam auto. Větev jsem odříznul a popojížděl jsem ještě s autem. Bylo to z kopce. I když jsem auto zabrzdil, najednou sjelo do vody,“ popsal nehodu ještě otřesený majitel.

Auto sjelo do řeky Sázavy, řidič se za ním snažil ještě doplavat. „Vzal jsem lanko a plaval jsem za ním. Snažil jsem se ho zachytit, aby ještě neplavalo dál. Nebylo to nic platné, stejně se potopilo,“ řekl. Pak už mu nezbylo než přivolat hasiče.

„Hasiči, kteří přijeli na místo jako první, poslali na vodu člun a prozkoumávali, jestli do vody unikly olejové kapaliny. To se nepotvrdilo. Pak hledali samotné auto, našlo se ve dvoumetrové hloubce asi dvacet pět metrů od břehu,“ uvedl Miroslav Český, ředitel hasičské stanice Řevnice a Jílové.

K vyproštění auta bylo třeba přivolat pražské potápěče se speciálním vybavením a vyprošťovací jeřáb ze stanice Benešov.

„Přesná škoda vyčíslena nebyla,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.