Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Strážníci chytili taxikáře, který neměl ani licenci, ani řidičák

  • 3
Strážníci městské policie z takzvané skupiny Taxi odhalili v Praze dalšího taxikáře, který jezdil po hlavním městě a vozil zákazníky, aniž by k tomu měl potřebnou licenci. Policisté muži navíc sebrali řidičák, ale on i přesto dál řídil.

Taxikáře nachytala hlídka ve spolupráci s inspektory České obchodní inspekce o víkendu. Právě zaměstnanci ČOI strážníky ze skupiny Taxi, která se zabývá problémy s pražskými taxikáři, na muže upozornili. Řidič nechtěl zaměstnanci ČOI  vytisknout účtenku.

"Následně hlídka zjistila, že muži byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel a nebyl mu vydán průkaz o způsobilosti řidiče taxislužby," uvedla mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Strážníci proto přivolali na místo policii a řidič skončil na služebně. Případ nyní budou řešit policisté.

Není to první taxikář, kterého strážníci chytili, jak jezdí bez licence, případně dokonce bez dokladů. Například letos 25. dubna na Velikonoční pondělí pronásledovali v Praze 10 taxík, jehož řidič porušoval předpisy. Nakonec se ještě ukázalo, že licence, kterou jim šofér ukázal, byla padělkem.

Téhož dne pak zadrželi v Praze 11 dalšího taxikáře, který rovněž spáchal dopravní přestupek. Ten zase neměl řidičák, o nějž přišel, když se předtím  "vybodoval".