Petr Hašler (vlevo) jede letos podruhé, o Diamond Race se dozvěděl od kamarádů.

Petr Hašler (vlevo) jede letos podruhé, o Diamond Race se dozvěděl od kamarádů. | foto: Petr Topič pro iDNES.cz

Je to vyjížďka, ne závod, tvrdí účastník Diamond Race

  • 3
I když bylo před startem Diamond Race na pražské Pankráci lidí tolik, že člověk viděl tváře tak na tři metry, než se slily do jednolité masy, Petr Hašler z davu vyčníval tak jako tak. Aby také ne, když byl při podmračeném počasí a zimě jediný, kdo z očí nesundal výrazné sluneční brýle.

"Pro mě je Diamond Race především možnost si trochu zarelaxovat. Celý rok makám jako šroub, tak si alespoň trochu odpočinu s lidmi, které podobně jako mě baví supersporty," vypráví Hašler, který se prodejem sportovních bouráků živí.

Trasu Diamond Race odřídí za volantem Audi R8, které také patří mezi luxusnější auta, ale zároveň má blízko i k běžným modelům.

"Ale já to fakt neberu jako závod, pro mě je to spíš taková vyjížďka. V cíli se samozřejmě na okruhu svezu, to k tomu prostě patří," tvrdí muž ve slunečních brýlích.

Diamond Race absolvuje Hašler podruhé. "Dovedli mě k tomu kamarádi, je tady parta fajn lidí. Vždycky se takhle jednou ročně sejdeme, s některými se ale vídám i během roku, jsme v kontaktu," pochvaluje si Hašler, jinak jeden z jednatřiceti letos přihlášených jezdců.