Středočeští hasiči zachraňovali muže, který spal na jednom z oblouků mostu Dr....

Středočeští hasiči zachraňovali muže, který spal na jednom z oblouků mostu Dr. Edvarda Beneše ve Štěchovicích. (17. června 2018) | foto: HZS Středočeského kraje

Muž spal na oblouku mostu. Hasiči ho sundávali dolů výškovou technikou

  • 38
Středočeští hasiči v neděli zachraňovali muže, který spal na jednom z oblouků mostu Dr. Edvarda Beneše ve Štěchovicích. Neznámý ležel ve výšce dvaceti metrů od hladiny Vltavy. Hasiči muže sundávali pomocí výškové techniky. Dotyčný vyvázl bez zranění a byl předán policii.

Středočeské hasiče požádali o pomoc policisté ve tři čtvrtě na devět ráno. Na místo ke štěchovickému mostu vyrazili profesionální hasiči ze stanice v Jílovém u Prahy a lezecké družstvo z Řevnic. 

„Zároveň byl poplach vyhlášen i jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Štěchovice, která vyjela i s motorovým člunem,“ uvedl tiskový mluvčí  hasičů Středočeského kraje Ladislav Holomčík.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že spáč leží přibližně ve výšce dvanácti metrů nad vozovkou a dvaceti metrů nad hladinou vody řeky Vltavy. Aby ho mohli bezpečně sejmout z mostu, povolali výškovou techniku. 

„Pomocí koše se lezci z Řevnic dostali až na vrchol jen něco málo přes metr a půl širokého oblouku ke spícímu muži, kterého nejdříve zajistili a poté probudili. Následně ho přendali do koše a bezpečně snesli do bezpečí na pevnou zem,“ uvedl Holomčík. Záchranná akce trvala přibližně deset minut. 

Muže hasiči předali Polici ČR, aby objasnil své riskantní chování.