V Praze 12 oslaví narozeniny staletá dvojčata (24.11.2017) | foto: MČ Praha 12

V Praze slaví staletá dvojčata, sestry spolu zažily obě světové války

  • 8
Na konci listopadu oslaví neuvěřitelné sté narozeniny dvojčata paní Antonie a paní Aloisie z Prahy 12. Obě dámy žily a pracovaly téměř celý život spolu. Své vzájemné podobnosti rády využívaly i v práci, kde se z legrace vyměňovaly.

Sestry měly k sobě blízko hned při narození, věkový rozdíl mezi paní Antonií a paní Aloisií je jen půl hodiny. 

„Než jsme se narodily, těšili se rodiče, že budou mít k naší starší sestře pořádného kluka, ale byly jsme tam my dvě,“ vzpomínaly sestry s humorem na oslavě, kterou jim uspořádala radnice ve Viničním domku v Modřanech.

Vdaná byla jen jedna z nich, a proto většinu svého života strávily sestry spolu. Obě rády sportovaly a společně i pracovaly v kancelářích.

Obě dámy berou život s humorem

Z jejich vyprávění je jasné, že život berou s humorem. Svědčí o tom i jejich vzpomínání na zážitky z práce, kde své zaměstnavatele zlobily tím, že se navzájem vyměňovaly. Protože byly k nerozeznání, málokdy se na jejich žerty přišlo.

Na život během první i druhé světové války vzpomínaly ženy s nadhledem. „Byla to taková dynamická doba, ale i romantická. To tenkrát nebylo žádné štěstí, nebylo co jíst, ale i tak jsme dostaly od rodičů vše potřebné,“ dodaly.

Podle informací městské části Praha 12 patří sestry nejen mezi nejstarší dvojčata, ale i mezi nejstarší občany v Praze.