Masarykovo nádraží v Praze

Masarykovo nádraží v Praze | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Tragické nehody v Praze. Při srážkách s vlaky zemřeli během hodiny dva lidé

  • 27
Velikonoční pondělí skončilo na železnici v Praze tragicky. Během necelé hodiny srazily dva vlaky dva muže. Mezi hlavním nádražím a Libní došlo k první srážce. O necelou hodinu později srazil vlak devětapadesátiletého muže na Masarykově nádraží. Tam hasiči evakuovali 25 cestujících. Oba muži svým zraněním na místě podlehli.

K první srážce u Karlína došlo po osmé hodině večer. Vlak jel od Libně ve směru na hlavní nádraží. Provoz na této trati byl přerušen asi dvě a půl hodiny.

I přes okamžitou pomoc záchranářů se jim ani jednoho z mužů nepodařilo zachránit. „U Karlína se jednalo o 41letého muže, který bohužel utrpěl velmi vážná poranění a na místě jim podlehl,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „I druhý muž měl mnohačetná poranění a také bohužel umřel,“ doplnila Poštová. 

Ke druhé nehodě na Masarykově nádraží došlo necelou hodinu od první srážky. „Hned za perónem na koleji úplně vpravo chtěl muž pravděpodobně přejít koleje, při čemž ho zachytil vlak,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Rybanský. 

„Na Masarykově nádraží jsme evakuovali 25 osob. Stalo se to hned v katastru nádraží, takže to žádné další komplikace nepřineslo,“ sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.