Při nehodě autobusů v Praze se zranilo 18 lidí, ve voze MHD jela školka

  • 227
V Praze na Chodově se ráno srazily dva autobusy. Podle prvotních informací záchranářů se mohly zranit až tři desítky lidí. Nakonec se oficiální počet udávaný záchrannou službou ustálil na osmnácti včetně dětí z mateřské školky, které jely ve voze MHD.

Nehoda se stala po deváté hodině na křižovatce ulic Jarníkova a Roztylská. Řidič autobusu MHD podle prvních závěrů vyšetřování pravděpodobně nedobrzdil a narazil do stojícího vozu v barvách aquacentra v Praze 11. 

Kvůli vysokému počtu zraněných vyhlásili záchranáři traumaplán pro hromadná neštěstí. Hasiči pomohli roztřídit zraněné a měli na místě i psychologa. V době příjezdu záchranných složek byli už všichni cestující mimo autobus.

„Právě z místa odjíždějí poslední dvě děti do nemocnice. Celkově jsme na místě ošetřili 18 pacientů, z toho pět dospělých a zbytek děti okolo čtyř let věku. Převážně se jednalo o pohmožděniny,“ uvedla po půl jedenácté na svém Twitteru záchranná služba. Pacienty rozvezla do motolské, vinohradské a Thomayerovy nemocnice.

„Vrtulník transportoval ženu s úrazem hlavy,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Děti, které nevyžadovaly ošetření, byly přemístěny do nedaleké restaurace. 

Na místě zasahoval také evakuační autobus nebo speciální vůz Atego, který se používá při větším počtu zraněných. 

V autobusu MHD cestovalo dohromady 29 lidí, převážně dětí s dozorem. Podle informací policie jich bylo okolo dvaceti. 

Zatím není jasné, kde byl v době nehody řidič druhého autobusu aquacentra, který stál v jízdním pruhu. Policie informovala pouze o tom, že oba řidiči podstoupili test na alkohol, který v obou případech dopadl negativně. 

Mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková potvrdila, že se na Chodově srazila autobusová linka 154 s autobusem soukromého dopravce. Linky 154 a 197 jezdily většinu dopoledne po objízdné trase. 

Roztylská ulice byla podobu vyšetřování uzavřena, provoz byl obnoven po 14. hodině.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Praha, Chodov