Zmatkující chodkyni srazilo na přechodu auto, když uskakovala dodávce

  • 313
Berounští policisté hledali řidiče modré dodávky, který byl svědkem sražení chodkyně na přechodu. Žena ze strachu před blížící se dodávkou uskočila rovnou pod kola auta v opačném směru. Řidič se po úterním zveřejnění výzvy v médiích sám přihlásil.

Policisté vyšetřují nehodu, která se stala 19. listopadu v Králově Dvoře. Deset minut před devátou hodinou srazilo auto chodkyni na přechodu v ulici Na Knížecí.

„Z pravé strany přijížděl řidič v modré dodávce, který pokračoval v jízdě a před přechodem nezastavil. V ten okamžik byla již žena zhruba v polovině přechodu pro chodce, zazmatkovala, neboť se bála, že ji tento řidič srazí,“ uvedla mluvčí středočeské policie Marcela Pučelíková.

Žena proto před dodávkou uskočila, ale nevšimla si, že za ní projíždí další auto. Jeho řidička už nestihla zareagovat a ženu srazila. Ihned zastavila a přivolala na místo záchranku. 

Policisté hledali řidiče modré dodávky, který přijížděl ve směru od Berouna a výzvu zveřejnila i média. „Ještě včera večer se řidič modré dodávky sám ozval našim dopravním policistům,“ řekla ve středu ráno Pučelíková.