Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Žena bodla svého milence do srdce. Jen jsme se srazili, tvrdí teď on

  • 6
Pražský městský soud začal prošetřovat případ servírky, která loni v červnu po hádce bodla svého staršího milence nožem do srdce. Za pokus vraždy jí hrozí 10 až 18 let vězení. U soudu ale oba tvrdili, že celý incident byl vlastně jenom nehoda.

Žena se se starším prodavačem seznámila pár měsíců před osudným střetem. Pak se k ní nastěhoval od své matky. Incident se odehrál loni 29. června v jednom z bytů na pražské Letné.

„Nožem poškozeného bodla do levé strany hrudníku, poranění jej bezprostředně ohrožovalo na životě,“ řekla u soudu státní zástupkyně Ladislava Čarvaš.

Ostrou hádku mezi třiadvacetiletou Ewou S. a jejím o sedmadvacet let starším milencem Jiřím H. zavinil alkohol, žárlivost, nadávky a neuvážené výroky.

Muž měl zpochybnit krušné dětství své partnerky, která byla zneužita svým otcem. „To mne zabolelo nejvíc. Měla jsem najednou před sebou tmu. Nůž v ruce jsem vůbec necítila,“ řekla Ewa S.

Život těžce zraněnému muži zachránil jen okamžitý příjezd záchranky a zákrok chirurgů. „Byla to jen nehoda. On je všechno, co mám. Nechtěla jsem mu ublížit,“ uvedla obžalovaná při výslechu.

„Jen jsme se srazili. To, co se stalo, nás ještě víc stmelilo. Tady se řeší něco, co se nestalo,“ tvrdil Jiří H.

Podle obou byl jejich vztah idylický a téměř bez hádek. „Jen jsme se občas pošťuchovali,“ popisovala společné soužití žena.

Jedna svědkyně však u mladé servírky viděla modřiny. A pár desítek minut před sporem, který málem skončil tragicky, dala Ewa S. svému příteli pár facek.

To zachytily i bezpečnostní kamery, záběry jsou součástí spisu. „Nevzpomínám si na to,“ komentoval to Jiří H.

Proces bude pokračovat výslechy znalců a svědků.