ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Muž zemřel po čtyřiadvaceti ranách nožem. Mám okno, řekla soudu obžalovaná

  • 15
S obžalobou z ubodání svého o 26 let staršího známého stanula před senátem Městského soudu v Praze šestatřicetiletá Diana Bednárská. Vražda se podle spisu stala letos v lednu po pijáckém setkání v jednom z bytů na Proseku. Ženě hrozí 10 až 18 let za mřížemi.

Žena zaskočila letos 15. ledna odpoledne za svým známým jen na přátelský kus řeči. Jejich setkání nad lahví vodky a laciného vína se však v průběhu večera a noci nepředvídaně zvrhlo v opileckou hádku.

„V těžkém stupni opilosti obžalovaná uchopila po slovním konfliktu kuchyňský nůž s dřevěnou rukojetí o celkové délce 255 milimetrů a délce ostří 120 milimetrů a v úmyslu usmrtit zasadila poškozenému čtyři bodné rány vpředu do hrudníku a dvacet bodných ran do zadní plochy těla,“ popsala útok státní zástupkyně Radka Myslíková.

Obžaloba uvádí, že se útok stal okolo půlnoci. Bednárská záchranku zavolala až 16. ledna brzy ráno. Na místo dorazili i policisté, kteří ženu okamžitě zadrželi. 

Oběť podle expertů zemřela následkem zakrvácení osrdečníku a poranění plicní tepny. Podle žalobkyně by v případě rychlého převozu do nemocnice bylo možné muže zachránit. 

Řekla jsem si, tady je něco špatně, vypověděla žena

„Zhrozila jsem se, že bych něčeho takového vůbec mohla být schopna,“ řekla Bednárská při výslechu. Soudu tvrdila, že si nic z inkriminované doby nepamatuje. Připustila, že šla na návštěvu a dvakrát vyrazila na nákup vína a vodky.

„Vodku jsem do sebe úplně lila. Pak jsem šla dokoupit pití, od té doby mám totální okno,“ vypověděla žena.

Vnímat prý začala až ráno, kdy se probudila na místě činu. „Řekla jsem mu vstávej, já musím do práce. On ležel u mé hlavy, koukala mu protéza. Řekla jsem si, tady je něco špatně,“ popsala Bednárská.

Hodně z toho, co se stalo se prý dozvěděla až zpětně. „Osm měsíců se snažím rozpomenout se, co se v tom bytě stalo,“ řekla Bednárská. 

Problémy s alkoholem má dlouhodobě

Podle svých slov měla s alkoholem dlouhodobé problémy, opakovaně se léčila, k pití se ale pokaždé vrátila.

„U paní Diany byl problém s alkoholem. Myslela jsem, že je to slušná holka,“ charakterizoval jeden ze svědků obžalovanou.

Svědek připustil, že s pitím měla občas problémy i oběť. „Občas, když se napili, tak na sebe řvali,“ popsal svědek vztahy obou aktérů dramatu.

Předseda senátu hlavní líčení nařídil na tři dny, líčení pokračuje výpověďmi svědků, znalců a čtením písemných důkazů.