Z budovy u nádraží Smíchov jsou sutiny, končí první etapa demolice

  • 2
Po několika dnech bourání nevyužívané budovy u nádraží v Praze na Smíchově začíná být u trati pusto. Developer ukončil první etapu demolic a pokračuje v přípravách na stavbu projektu Smíchov City, který zaplní plochy uvolněné starým nádražím a železnicí.

V těchto dnech končí první etapa demolice starých budov u smíchovského nádraží, které je nyní o něco prázdnější. Druhá fáze demolic by podle developera Sekyra Group mohla začít zhruba v polovině roku.

Z nové pražské čtvrti vzniknou nejprve dva domovní bloky, které budou umístěny blíže nynějšího autobusového nádraží Na Knížecí.

Dálkové a příměstské autobusové linky se z nádraží přesunou do prostoru u křižovatky ulic Radlická a Dobříšská, kde vznikne nový dopravní terminál s parkovištěm P+R s 900 místy.

Během následujících dvaceti let vyroste na brownfieldu za smíchovským nádražím bydlení pro 3 300 lidí a zázemí pro devět tisíc pracovních míst.

Náklady na vybudování dvou domovních bloků se budou pohybovat okolo tří miliard korun a se stavbou by se mělo začít na konci letošního roku. 

Hotovo by pak mohlo být za další dva a půl roku. Náklady na celou čtvrť budou asi patnáct miliard korun.

Podrobný model plánované čtvrti je vystavený v Centru architektury a městského plánování (CAMP) v sídle IPR v Emauzích. Součástí expozice je kromě fyzického modelu i virtuální realita.