ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Tramvajová zastávka Anděl bude týden mimo provoz, začne i výluka metra C

  • 2
Zkraje prázdnin začne na Andělu v Praze 5 platit týdenní výluka tramvají a autobusů. Důvodem je oprava kolejí před obchodním centrem v ulici Plzeňská. Ve stejnou dobu bude uzavřena část metra na lince C kvůli výměně pražců.

Úsek tramvajové trati mezi Radlickou a Nádražní ulicí bude uzavřen od soboty 29. června do pondělí 8. července do půl jedné ráno.

Tramvajové linky číslo 9, 10, 15, 16, 98 a 99 budou tuto část objíždět přes Radlickou, zastávku Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy a zastávku Anděl v Nádražní ulici.

Přesune se zastávka pro autobusové linky 123, 167 a 191 ve směru Na Knížecí, která se dočasně přemístí do Radlické ulice. 

Ve stejnou dobu začne platit rozšířená oblast pro Pražskou integrovanou dopravu. Od soboty bude možné jet na jednu jízdenku z metropole až do Příbrami. Autobusy ale nebudou jezdit z terminálu Na Knížecí jako dosud, ale přesunou se na Smíchovské nádraží. 

Další větší změna nastane v sobotu na lince metra C. Kvůli výměně vysloužilých pražců bude v úseku Pražského povstání a Kačerovem do soboty 6. července přerušen provoz.

Integrace autobusové dopravy - Příbramsko I

„Práce bude dopravní podnik (DPP) provádět v první traťové koleji v délce asi 300 metrů mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. V tomto úseku DPP vymění nejen 500 kusů vysloužilých dřevěných pražců za betonové, ale provede i úpravu přívodní kolejnice a svařování pojížděných kolejnic,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

V této chvíli je již vyměněna zhruba polovina z 8 600 pražců mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerovem.

Mezi zavřenými stanicemi bude zavedena náhradní autobusová doprava.


Témata: Praha, autobus, Kačerov