V obci Slaný v neděli hořel penzion. (20. června 2021)

V obci Slaný v neděli hořel penzion. (20. června 2021) | foto: HZS Středočeského kraje

Kvůli požáru penzionu ve Slaném evakuovali šest lidí, škoda je tři miliony

  • 0
Škoda po nedělním požáru penzionu ve Slaném na Kladensku dosahuje podle hasičů přibližně tři miliony korun. Před příjezdem jednotek se z hořícího domu evakuovalo šest lidí, nikdo se nezranil. Příčina požáru zatím není známá, vyšetřování bude pokračovat v pondělí.

O požáru čtyřpodlažní budovy v Palackého ulici dostali hasiči zprávu kolem 21:15, na místo přijeli zhruba za tři minuty. Zasahovali se šesti cisternami a výškovou technikou. 

„Velitel zásahu po rychlém průzkumu upřesnil, že jde o plamenné hoření pokojů v horním patře penzionu,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Dagmar Zemanová. Hasiči prošli objekt v dýchací technice, nikoho ale uvnitř nenašli.

Požár hasiči lokalizovali kolem 22:00. Po uhašení ohně silně zakouřenou budovu odvětrali přetlakovou ventilací. Pro evakuované z penzionu jeho majitelé zajistili místa ve svém druhém ubytovacím zařízení v Praze.

Vyšetřování příčiny požáru bude pokračovat v pondělí dopoledne. „Na pomoc byl přizván policejní kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření,“ uvedla Zemanová.

,
Témata: požár, Slaný, Kladensko