Požár skladovací haly v pražské Michli (25. února 2018)

Požár skladovací haly v pražské Michli (25. února 2018) | foto: HZS Praha, Leoš Kučera

Vaše zásilka možná shořela, zákazníky překvapilo oznámení kurýra

  • 32
Pondělní požár jednopodlažní haly v pražské Michli částečně poškodil i sklady kurýrní společnosti DPD. Někteří zákazníci vzápětí obdrželi oznámení, že jejich balík mohly poškodit plameny. Podle ředitele společnosti se to ale týkalo jen malého množství uskladněných balíků.

„Když urgujete doručení zásilky a přijde vám tohle: Dobrý den, z důvodu požáru v objektu rozvozového DEPA Praha Michle je pravděpodobné, že zásilka byla požárem či jeho hašením poškozena. Zásilku nelze doručit a v tuto chvíli ani stanovit stav zásilky,“ napsala jedna ze zákaznic na Facebooku.

Její balík byl jedním z těch, které byly v pondělí uloženy ve skladu kurýrní společnosti DPD, kam se požár rozšířil od hořící haly.

Podobné sdělení, tentokrát přímo od prodejce, dostal e-mailem i další zákazník.

„Nevíme, zda se vám ozval někdo od přepravce DPD, avšak s doručením vašeho balíčku nastaly komplikace. Je tomu tak z důvodu požáru v Praze Michli, který zasáhl i depo DPD,“ zveřejnil Michal Vrátný na sociálních sítích.

V jeho případě bylo o důvod víc se o balíček obávat, protože v něm byla čokoláda.

„Až vám DPD zásilku doručí, prosíme vás o kontrolu, zda je balík a čokolády v pořádku. Působením ohně se čokolády mohly roztát. Pokud by zásilka nebyla v pořádku, informujte nás a my problém vyřešíme,“ stálo v e-mailu.

Podle generálního ředitele mluvčí společnosti DPD Miloše Malaníka bylo poškozeno jen minimální množství z celkového počtu ten den přepravovaných zásilek. 

„Neprodleně jsme všechny informovali a od úterý už rozesílání fungovalo ve standardním režimu, který jsme zajistili pomocí našich dalších prostor,“ uvedl Malaník.

V případě poškození zásilky se bude situace řešit pomocí reklamace. „To, zda e-shopy pošlou nové balíky je o vztahu mezi odesilatelem a příjemcem,“ dodal. 

K hořící hale v ulici Pekárenská vyjela v pondělí více než stovka hasičů. Vzhledem k velkému počtu jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Hasiči odhadli škodu na několik desítek milionů korun.

25. února 2019